• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

dollar.jpgCURAÇAO – De gevolgen van de wereldwijde financiële crisis beginnen ook op Curaçao steeds zichtbaarder te worden. Zo stuurde Citco (Curaçao International Trust Company) Group stuurde gisteren zes procent van haar werknemers definitief de laan uit.

Citco geeft op het eiland naar verluidt werk aan ruim 400 werknemers. Het zou dus betekenen dat de Curaçaose vestiging 24 werknemers heeft ontslagen. Ook in andere landen zag het bedrijf zich genoodzaakt het werknemersbestand in te krimpen. Wereldwijd zijn er nog eens 360 werknemers ontslaan. Citco is gevestigd in 37 landen en telt in totaal 4.000 medewerkers. Het bedrijf behoort internationaal gezien tot de top wat betreft fondsbeheer, -administratie en –handel. Citco is tot op heden nog niet bereikbaar voor verder commentaar.

Politiek onderwerp
Naast de ontslaggolf bij Citco is de internationale financiële crisis in de politiek inmiddels ook een hot item. Minister De Lannooy van Financiën vindt dat Curaçao meer geld moet pompen in het toerisme. Minister Lannooy merkt de laatste tijd dat de financiële crisis ook de kant van de Antillen op waait. De bewindsvrouw wil kijken of het mogelijk is om extra te investeren in het toerisme met name op Curaçao.

Miniconferentie over kredietcrisis
Staatssecretaris van Financiën Alex Rosaria wil in november een miniconferentie houden om de gevolgen van de crisis in kaart te brengen en oplossingen te vinden. Op dit moment heeft Rosaria geen duidelijk beeld van de totale gevolgen voor de economie van de Nederlandse Antillen. Maar werkeloosheid en minder inkomsten voor de overheid sluit hij niet uit. Wanneer en waar deze bijeenkomst wordt gehouden, is nog niet bekend.

Flexibel stelsel
De miniconferentie over de financiële crisis en de gevolgen voor de Antilliaanse economie moet meer duidelijkheid brengen. “We gaan bespreken hoe we de effecten kunnen minimaliseren. Een flexibel wetstelsel dat gekoppeld is aan de snelle veranderingen in de wereldeconomie zou een oplossing kunnen zijn”, vertelde Rosaria tegenover de Wereldomroep.

www.versgeperst.com