• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Gerrit Schotte is gisteren tijdens zijn werkbezoek aan Nederland in gesprek gegaan met Nederlandse Curaçaoënaars. De kersverse minister-president van het land Curaçao deed dit samen met de gevolmachtigde minister, Sheldry Osepa op een informatiebijeenkomst in Den Bosch.

De bijeenkomst ‘Ontmanteld, en nu?’ werd drukbezocht door geïnteresseerde Curaçaoënaars die de dialoog met de premier en de gevolmachtigde minister aan wilden gaan. Schotte was onder de indruk van het grote aantal mensen dat op de bijeenkomst af was gekomen. “Het was leuk dat de zaal zo vol was”, vertelt de premier tegenover RNW. “Veel bezoekers stelden gerichte vragen en we hebben veel antwoorden kunnen geven. Het was een dialoog tussen Curaçaoënaars, hier in Den Bosch.”

Kennis
Extra veel aandacht ging er uit naar de opbouw van kennis in het nieuwe land Curaçao. Eén van de speerpunten van de premier is dan ook om zoveel mogelijk Curaçaose studenten en professionals weer terug naar Curaçao te halen. De bezoekers van de bijeenkomst toonden zich enthousiast over de plannen en de openhartigheid van Schotte en Osepa.

Werkbezoek
Eerder deze week maakte Schotte tijdens zijn werkbezoek aan Nederland al kennis met de nieuwe premier van Nederland, Mark Rutte. Voor vandaag staat er weer een ontmoeting met Nederlandse Curaçaoënaars op de agenda, ditmaal in het Curaçaohuis in Den Haag.

www.versgeperst.com