• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het eiland is in de ban van snel internet en ook de Universiteit van de Nederlandse Antillen (UNA) doet mee. Dankzij een samenwerking met de UTS beschikt de UNA binnenkort over een 155 MB internetverbinding. De samenwerking tussen de partijen is een grote stap in de ontwikkeling van de Knowledge Zone.

Met de snelle internetverbinding ontstaan er voor de universiteit ook diverse nieuwe mogelijkheden. Zo wil de UNA uitzoeken in hoeverre ‘e-learning’ leerprojecten een kans van slagen hebben. Bij deze projecten wordt er door de studenten meer zelfstandig geleerd, waarbij zij via het internet worden bijgestaan door docenten en begeleiders.

Duurzame samenwerking
De UTS is de eerste overheids-NV die een samenwerking aangaat met de UNA ter realisatie van de Knowledge Zone. Naast het leveren van de internetverbinding voor de universiteit, onderzoeken de partijen ook nog andere mogelijkheden voor een duurzame samenwerking. Zo wordt onderzocht of de Master ICT en het trainingscentrum van de UTS geïntegreerd kunnen worden in een ICT Learning Center op de UNA.

3 reacties op “UNA gaat mee in internethype”

  1. Geen “Hype”, UNA probeert gewoon met de tijd mee te gaan. Het valt mij overigens op dat UTS met zijn monopolie nooit iets heeft gedaan om het internetgebruik te bevorderen lokaal. Integendeel hielden ze de snelheden zeer laag en tegen de duurste tarieven per KB. Het bevorderen van “Knowledge” kwam nooit eerder bij ze op. Merkwaardig dat zodra er competitie links en rechts ontstaat waaronder Flow Curacao will UTS “plots” de goede samaritaan spelen en zo te zien trapt 99% er weer in. Overigens is UNA weer een top adverteer platform voor ze….

  2. oh en nu kan het wel opeens.. terwijl ik thuis nog met 1mb zit..

  3. Dit is een zeer goed initiatief; leer onze jeugd met het internet werken en je geeft ze de hele wereld aan mogelijkheden. Dit is geen hype, de jeugd groeit op met; water uit de kraan, stroom uit het stopcontact en internet is altijd en overal