• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Seminar tegen overgewicht bij de jeugdCURAÇAO – Er wordt op Curaçao hard gewerkt aan het terugdringen van overgewicht bij de jeugd. Dinsdag werd al bekend dat er een nieuw sportfonds voor het eiland komt, en nu worden er aanstaande maandag en dinsdag voorlichtingsseminars gegeven over dit onderwerp: Healthy kids on Curacao.

Dat er op Curaçao veel overgewicht is, weten we al langer. Maar Tineke Peek vindt dat hier iets aan gedaan moet worden. “Het begint bij goede voorlichting.”

Experts
Als gymdocente op de Internationale School ziet Peek dagelijks dat er veel kinderen zijn met overgewicht. “De kinderen en hun ouders moeten in gaan zien dat overgewicht ook gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. Maar ook dat er makkelijk iets aan te doen is. Dat gaan wij ze bijbrengen.” En met ‘wij’ doelt de gymdocente op een cardioloog, een kinderarts, een psycholoog, een voedingsdeskundige en een ouder. “Een ouder van een van mijn leerlingen vertelde mij dat ze haar kind op een speciaal bewegings- en eetdieet had gezet. Toen we het daarover hadden, kwam het idee voor de seminar. De experts hadden we via via zo gevonden. En zij wilden allemaal kosteloos meewerken.”

Maandag en dinsdag
Aanstaande maandag en dinsdag wordt de seminar gegeven in de gymzaal van de Internationale School. Overigens wordt op beide avonden dezelfde informatie gegeven. “Op die manier kunnen we meer mensen bereiken”, aldus Peek. Hoeveel mensen dit precies gaan worden, vindt ze moeilijk in te schatten. Ik hoop in ieder geval op meer dan honderd mensen, maar omdat iedereen zomaar binnen kan lopen weet je het natuurlijk nooit.” Om zoveel mogelijk mensen te trekken hebben alle leerlingen van de Internationale School in ieder geval een uitnodiging in de brievenbus gekregen. “Verder hebben we geprobeerd de tijden zoveel mogelijk buiten de happy hours te houden!” De entree is voor iedereen gratis en op beide avonden begint de seminar van 19.30 tot 21.00 uur.

www.versgeperst.com