• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Wie de afgelopen dagen de herdenkingsmunt ter ere van 10-10-10 bij de Bank van de Nederlandse Antillen (BNA) wilde kopen, kreeg te horen dat de munt op is. Wie nog steeds dit ‘collector’s item’ wil hebben, moet nog even geduld hebben. De BNA krijgt binnenkort een nieuwe lading munten binnen.

“De munt is tijdelijk uitverkocht”, vertelt persvoorlichter Nancy van der Wal. “Ze worden door de Koninklijke Nederlandse Munt geslagen en die eerste zending die we van hun hebben gekregen, was binnen drie dagen uitverkocht. Munten gaan hier nooit zo snel op, maar de mensen willen deze kennelijk heel graag hebben.”

Anderhalve week
Volgens Van der Wal zal de BNA binnenkort weer nieuwe munten krijgen. “We hebben weer bij de Koninklijke Nederlandse Munt besteld. Het is afwachten totdat ze er weer zijn. Een klein gedeelte van de bestelling komt vandaag of morgen binnen en dan is het de bedoeling dat de rest binnen anderhalve week er is.”

Contact
Wie geïnteresseerd is om de munt te kopen kan bij de kasafdeling van de BNA langsgaan. Daar kun je je naam, telefoonnummer en de hoeveelheid munten die je wilt kopen op een lijst achterlaten. De bank neemt dan contact met je op wanneer de munten binnen zijn.

75 gulden
De herdenkingsmunt is een zilveren munt met aan de voorzijde het autonomie monument waarbij de vogels uitvliegen en aan de andere kant het wapen van de Nederlandse Antillen. Het heeft een waarde van tien gulden, maar wordt voor 75 gulden door de BNA verkocht. “De mensen denken dat het een tientje kost omdat dat de waarde is die erop staat. Maar je betaalt 75 gulden als je het bij ons koopt. Het is een collector’s item en daar betaal je uiteindelijk voor”, aldus Van der Wal.

www.versgeperst.com