• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister van Gezondheid, Milieu en Natuur, Jacinta Constancia, liet gisteren tijdens een persconferentie weten het erg jammer te vinden dat bestuursleden van Fundashon Hospital Nobo op willen stappen. “Ik begrijp hun beweegredenen niet”, aldus de minister.

Volgens Constancia is er in de afgelopen weken meerdere keren contact geweest met het bestuur waarbij uitgebreid gesproken is over een aantal zaken. “Wij hebben duidelijk gemaakt dat voor ons de meest logische vervolgstap is om de komende drie weken alle mogelijkheden rondom het nieuwe ziekenhuis goed te bekijken en dan pas te beslissen over de voortgang. Het bestuur heeft geheel tegen mijn verwachting in besloten om op te stappen.”

Juiste beslissingen
De minister van Gezondheid, Milieu en Natuur geeft aan dat door de beslissing van het bestuur, het hele traject vertraagd wordt. “Ik vind dit echt jammer! Maar het is toch logisch dat wij als nieuwe regering de tijd nemen om de juiste beslissingen te kunnen nemen. Wij hebben geen verborgen agenda en we willen de komst van het nieuwe ziekenhuis niet tegenhouden. Het enige wat wij willen, is goed doordachte beslissingen nemen.” 

‘Geloofwaardigheid in het geding’
De bestuursleden van Fundashon Hospital Nobo hebben in een brief van 18 oktober aan minister Constancia laten weten het eens te zijn met een evaluatieperiode van twee weken. “Zonder de uitkomst af te wachten, viel uit verklaringen in de media af te leiden dat de regering twijfels heeft over de uitvoerbaarheid van het project”, zo liet de stichting gisteren in een persbericht weten. “Omdat daarmee de geloofwaardigheid van de bestuursleden van FHN en van het project ernstig in het geding is gekomen, wordt het voor ons lastig om onder deze omstandigheden het project tot een goed einde te brengen”, aldus de stichting.

1 reactie op “Constancia: ‘Geen verborgen agenda’”

  1. Deze mevrouw heeft altijd al een verborgen agenda gehad dus het zou vreemd zijn als dat nu niet het geval is.