• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Karla-OmayraCURAÇAO – Er is kritiek op de boot Karla-Omayra, die voor stageplekken bedoeld was. Minister Omayra Leeflang is de oprichtster van dit project. Zij geeft haar uitleg op Facebook. “Zij kan mij niet overtuigen met dit verhaal,” reageert Gregory Damoen, partijleider van Forsa Korsou.

De boot werd in 2006 gekocht zodat 60 kansarme jongeren van een stageplek konden worden voorzien. Het ging om praktische stageplekken, variërend van de functie matroos tot stuurman. De boot kostte volgens Leeflang dertien miljoen gulden. Hiervan is negen miljoen gulden gedoneerd door Nederland. De overige vier miljoen gulden werd gefinancierd door een bank.

Te kort
In 2008 moest de boot een onderhoudsbeurt krijgen. Dit zou 1,5 miljoen gulden kosten. Leeflang had alleen nog maar 400.000 gulden om daar aan uit te geven. Er was dus geld te kort. Daardoor moest de boot verkocht worden. Leeflang vertelt niet in haar uitleg voor hoeveel geld de boot verkocht is, maar zegt wel dat de banklening ermee is afbetaald. Uiteindelijk hebben twintig stagiaires stage gelopen op de boot in twee jaar tijd.

Mislukt
Damoen vindt het project schandalig. “Dit kan toch niet,” zegt de partijleider. “Ze koopt een boot voor zoveel geld, waar uiteindelijk maar een paar studenten stage konden lopen. Het is onacceptabel! Als er iets bij Leeflang mislukt, hebben mensen iets van: ‘Het is mislukt, so what?’ Dat kan echt niet! Als Godett zoiets zou doen, had iedereen gedacht dat hij het zou hebben gestolen, maar bij haar niet. Dat is onterecht.”

Transparant
Waarom ze een uitleg van haar project op Facebook plaatst, denkt Damoen te weten. “Ze plaatst nu deze tekst op Facebook, omdat ze weet dat ze kritiek krijgt,” vertelt Damoen. “Ze probeert hierdoor de wind uit de zeilen te halen en transparant te zijn. Maar ze heeft al jaren stil gezeten zonder iets te vertellen aan het parlement. Het is het prototype politicus van vroeger. Iemand die al te lang op zijn plek heeft gezeten, dat moet je niet doen. Je gaat dan fouten maken. Je moet je werk doen en wegwezen.”

1 reactie op “‘Het is onacceptabel!’”

  1. interessant artikel. goed initiatief, maar jammer van de financieen. goede schrijftaal, blijft gedurende het verhaal boeiend.