• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Stichting Skol Humanista heeft in een persbericht laten weten dat voormalig onderwijsminister Omayra Leeflang de publieke opinie manipuleert. Leeflang zegt hierop dat de school zich gediscrimineerd voelt, maar dat hier geen sprake van is omdat ze dezelfde kansen hadden als elke andere school.

Stichting Skol Humanista kreeg als enige vsbo school geen gratis laptops. Volgens Leeflang komt dit doordat de school zich te laat had ingeschreven. De school is hierover boos en meldt in een persbericht dat Leeflang de publieke opinie manipuleert. “De school voelt zich achtergesteld en gediscrimineerd, maar hiervan is geen sprake omdat ze dezelfde kansen hadden”, meldt Leeflang.

Calimerocomplex
“Stichting Skol Humanista lijdt aan het calimerocomplex. Jij bent groot, ik ben klein en dat is niet eerlijk. Het is heel kwalijk dat een onderwijsinstelling zo weinig eigen verantwoordelijkheid neemt. Op het moment dat zij falen, schuiven ze de schuld door naar iemand anders. De school was simpelweg te laat met inschrijven,” zegt de voormalige onderwijsminister.

Verkiezingsstunt
Volgens Leeflang wilde Stichting Skol Humanista de laptops niet voor de verkiezingen uitdelen omdat het anders zou lijken op een verkiezingsstunt. “Daar zijn wij mee akkoord gegaan want het was ook geen verkiezingsstunt. Vervolgens na de verkiezingen zijn alle schoolbesturen bij elkaar gekomen. Als er sprake was geweest van discriminatie zoals de school beweert, dan was de school ook nooit uitgenodigd voor de bijeenkomsten.” 

Te laat
Voordat de laptops konden worden uitgedeeld ging er nog een heel proces aan vooraf. “Er moesten offertes worden gemaakt en verzoeken worden ingediend. Daarom moesten de scholen op tijd aangeven om hoeveel leerlingen per school het ging. Dat is Stichting Skol Humanista helaas niet op tijd gelukt”, aldus Leeflang.

www.versgeperst.com