• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

curacau nieuws charles cooperCURAÇAO – Charles Cooper heeft zijn ontslag ingediend als politiek leider van de MAN. Cooper is al sinds 2003 de leider van deze politieke partij. De bedoeling is om tijdens het 40-jarig jubileum van de MAN op 6 februari de nieuwe leider te presenteren.

Het besluit van Cooper kwam na de Eilandsraadverkiezingen op 27 augustus. Bij de laatste Statenverkiezingen aan het begin van dit jaar haalde de MAN als onderdeel van Lista di Kambio, NPA en FK 23.569 stemmen. Tijdens de Eilandsraadverkiezingen haalde de partij van Cooper slechts 6531 stemmen. Cooper zelf ging achteruit van 5563 naar 332 stemmen.

Ministerschap
Volgens Eugene Cleopa, partijvoorzitter van de MAN, blijft Cooper de rechten, plichten en verantwoordelijkheden van het politiek leiderschap nakomen tot er een nieuwe leider is gekozen. Cooper blijft overigens gewoon aan als minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning in het eerste kabinet-Schotte.

4 reacties op “Cooper gooit handdoek in de ring”

 1. Lang leve Don Martina. Er zal nooit meer een partijleider als Don Martina zijn.
  Man limpi den gobierno? Don Martina had autoriteit, dat kan je niet zeggen van Cooper.

 2. Stop het Bouwen op groot Knip!!

 3. @Karel. de heer Cooper heeft alleen interesse in Eigen belang..

 4. Geachte heer Cooper,
  Als oud-Curacao bewoner heb ik een intense belangstelling voor al hetgeen er gebeurt op het eiland. Kunt u mij helpen door een klimaat te scheppen waardoor grote investeerders op het eiland helpen de economie op gang te krijgen? Ik denk dat dat de enige weg is om hetgeen te bereiken wat u politiek wenst te bereiken. Ik hoor graag van u.
  Groeten
  Karel Klaver.