• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

curaçao nieuws antilliaanse guldenCURAÇAO – Woon je in Nederland en heb je thuis nog Antilliaanse guldens die je wilt inwisselen? Dan ben je helaas te laat. Vanaf 10-10-10 wordt deze gulden geweigerd bij het grenswisselkantoor (GWK) in Nederland en kun je het Antilliaanse geld dus niet meer inwisselen.

Curaçao en Sint Maarten gaan pas op zijn vroegst in de zomer van 2011 over op de nieuwe munteenheid: de Caribische gulden. Maar volgens Sjoerd Breebaart van het GWK is de florin officieel al sinds 10-10-10 geen wettig betaalmiddel meer. Op verzoek geeft het GWK de Antilliaanse gulden nog wel mee aan vakantiegangers.

Centrale Bank
Breebaart zegt tegen Radio Nederland Wereldomroep dat je met je Antilliaanse guldens het beste terecht kunt bij de Centrale Bank. Wie de gulden bij het GWK heeft gekocht en nog een aankoopbewijs heeft, mag de Antilliaanse gulden wel terugbrengen. Rabobank heeft eveneens al aangegeven deze gulden niet meer te accepteren. ABN Ambro laat weten de munt voorlopig wel te accepteren.

2 reacties op “Exit florin bij grenswisselkantoor”

 1. ik vind dit puur diefstal

  hier blijkt maar weer hoe onbetrouwbaar de bank

  van de antillen is

 2. Waar gaat dit over ?
  Hoe kan het, dat het geld van de nederlandse antillen niet meer wordt geaccepteerd
  Maar nog wel wordt gebruikt door twee landen
  En dat ook weer binnen ons koninkrijk !
  En dan nederland waar er banken zijn die zeggen dat het geen wettig betaalmiddel meer is Weten die banken in welk koninkrijk ze zitten ??
  En weten ze ook dat die twee landen binnen ons koninkrijk hebben aan gegeven dat het zeker tot half 2011 duurt tot ze hem eigen munt hebben
  Ik vraag het me af
  Dus sorry Nederland, maar grijp even in. Dit kan echt niet