• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Sinds afgelopen maandag is de Antillen opgeheven en is Curaçao een autonoom land binnen het Koninkrijk. Maar om nu te zeggen dat alle wijzigingen zijn doorgevoerd? Nou nee niet echt. Als je op Hato de immigratiedienst voorbij bent, zou je denken dat het land de Nederlandse Antillen nog gewoon bestaat.

‘Curaçao Netherlands Antilles’ staat er doodleuk op je paspoortstempel. Waarom staat deze laatste toevoeging nog steeds op de stempel?

Boeiend probleem

Als we één van de douaniers deze vraag voorleggen, reageert zij in eerste instantie verrast. “Oh dat is me nog niet opgevallen. Dat moet nog worden aangepast. Maar wanneer is nog niet bekend. Waarschijnlijk wordt dat ergens begin volgend jaar.” Het overgangsverhaal lijkt de douaniers wel te boeien. “Dat van die stempels is niet het enige”, vertelt een van de medewerkers, terwijl hij naar zijn badge wijst. “Dit is ook nog steeds het teken van de Antillen.”

Welkom
Het is maar goed dat op de informatieborden staat ‘Welcome to country Curacao’. Anders zou je als onwetende toerist misschien niet eens weten dat je op bezoek bent in een autonoom land…

5 reacties op “Huh, de Antillen bestaan toch niet meer?”

 1. Beste Koninkrijksgenoten,

  Het ontmantelen van Antillen had opgeschort moeten worden naar een datum waar alle regeringen de compromie behaald werd. Het ligt niet aan de zelfstandiheid van die eilanden maar aan het feit hoe politiek Den Haag vanuit het Koninkrijk wil regeren. Schulden schulden saneren, betekent niet dat er een wijziging in de huidige constitutie an het Koninkrijk plaats moet vinden. Heeft u zich afgevraagd waarom het Nederlandse Kabinet niet gevormd kon worden? Het is frapant dat het na 10-10-10 wel gebeurd is. En wie draagt BZK? CDA natuurlijk. Wij moeten meer en meer gaan bezuiningen toch? Heeft u zich afgevraagd wat om een demisionair Kabinet staande te houden kost? Heeft u zich afgevraagd wat het ontmantelen van Antillen kost? Mensen, dankzij ons kan politiek Den Haag onze toekomst vernagelen. En wij maar de Antillianen, Marrokanen, enz enz de schuld geven. Het wordt tijd om in actie te komen en ook het Koninkrijkse Politiek te vernieuwen. U mag mijn naam onthouden.

 2. De Nederlandse Antillen bestaat niet meer,maar dat wil niet zeggen dat de Antillen ook niet meer bestaat.
  Je heb de kleine Antillen en Grote Antillen…..de (ei)landen Aruba,Bonaire en Curaçao liggen toch in de Antilliaanse water.
  Het is wel zo dat alle (ei)landen bv KPNA niet zo meer gaan heten…maar denk Bv Curaçao gaat het KPCW heten (Korps Politie Curaçao Willemstad)
  Ook een Vb,als je een gerecht gaat bestellen ga je ook niet zeggen…wil een curaçaose of Arubaanse gerecht kopen…maar een Antilliaans gerecht.

 3. Nou ja, het duurt meestal toch eventjes voordat al die veranderingen ingevoerd zijn. Hetzelfde geldt voor een nieuwe munt e.d

 4. De Antillen bestaan niet meer, maar het blijven natuurlijk wel de Antillen. Verwacht nu niet ineens snelle ambtenaren en politici die direct reageren, tenzij het om een aanval van en aan een collega gaat. Een ambtelijk apparaat verander je nu eenmaal minder snel dan de officiele status van een land. En verder kosten die veranderingen geld. Geld dat nu echt van Curacao zelf moet komen.

 5. Het is toch heeel duidelijk dat het land Curacao nog helemaal niet klaar is om zelfstandig verder te gaan. Dat blijkt niet alleen uit dit soort zaken. Gisteren zag ik dat de politie ook nog tot het KPNA (Korps Politie Nderlandse Antillen) behoort. Nog steeds de KPNA badge op de kraag van het overhemd e.z enz.