• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Curacao Nieuws - Net Pro Cloud ComputingCURAÇAO – NetPro heeft gisteren, in samenwerking met Microsoft, een ‘Executive Breakfast’ georganiseerd. Ministers en directeuren werden uitgenodigd om kennis te maken met ‘Cloud Computing‘. General Manager van Microsoft Trinidad & Tobago Pradeep Raman gaf uitleg over de nieuwe trend op internetgebied.

Cloud Computing wordt gezien als de toekomst van IT. De cloud moet worden gezien als een ‘wolk’ waarin alles gebeurt. De gebruiker hoeft geen eigenaar meer te zijn van hard- en software en hoeft alleen te betalen voor de diensten waarvan gebruik wordt gemaakt via een webbrowser.

Nieuwe mogelijkheden
Het systeem moet volgens experts kosten besparen en nieuwe kansen en mogelijkheden met zich meebrengen. Maar de overheid en bedrijven moeten ook bewust zijn van de risico’s van Cloud Computing, zoals de veiligheid van data in de wolk. Gebruikers moeten onder andere weten waar hun data opgeslagen wordt, hoe goed de beveiliging is en hoe snel gegevens hersteld kunnen worden als er iets fout gaat.

NetPro
Cloud Computing is momenteel niet beschikbaar op Curaçao, maar NetPro hoopt het in de toekomst als eerste op ons eiland te introduceren. NetPro is gespecialiseerd in het leveren van IT-services, het geven van trainingen en verkoop van IT-producten.Minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Ontwikkeling, Charles Cooper (2e links) en Pradeep Raman, General Manager van Microsoft Trinidad & Tobago (2e rechts) waren onder anderen aanwezig bij de Executive Breakfast van NetPro Group

1 reactie op “Kennismaken met ‘Cloud Computing’”

  1. Cloud Computing is momenteel niet beschikbaar op Curaçao,?

    Klopt niet. Cloud computing zijn servers verbonden aan internet met software of/en diensten.
    Dus het is WEL beschikbaar want ze hebben internet op Curacao. Alleen maken ze daar nog geen gebruik van. Dat is wat anders. Owjee…wat zal NetPro profiteren van de situatie.