• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Driften is een veel voorkomend probleem op ons eiland. Steeds vaker nemen motorrijders onnodige risico’s die veelal verkeerd uitpakken. Ook het afgelopen weekend was het weer raak. Driftende motorrijders zorgden toen voor één verkeersdode en nog eens twee gewonden.

Bij het driften wordt de motor opgevoerd waarna deze met hoge snelheid wegrijdt. Tijdens het rijden wordt er heen en weer geslingerd met de motor, waardoor S-vormige strepen op het wegdek ontstaan.

Dodelijk ongeluk
Zondag kwam de 23-jarige Henry Joseph Janga om het leven, nadat hij tijdens het driften de controle over zijn motor verloor. Janga raakte de stoeprand en knalde vervolgens tegen een lantaarnpaal. Diezelfde avond raakte een driftende motorrijder tijdens zijn val een vrouwelijke voetganger. Beide slachtoffers werden overgebracht naar het ziekenhuis.

3 reacties op “Driften steeds vaker dodelijk”

  1. Hoe halen die verlengde krengen eigenlijk de keuring? Ach domme vraag eigenlijk

  2. Tja ik heb een aantal van die knapen in mijn buurt wonen die de straten terroriseren met veel te hard rijden en veel geluid maken.. Als je er wat van zegt dan moet je meteen oprotten naar je eigen land of krijg je doodverwensingen.. Deze jongens die ook overdag rondhangen.. Misschien een idee voor de politie om na te gaan hoe ze deze duren motors kunnen betalen? Als deze jongens zich perse willen doodrijden ok maar helaas brengen ze ook veel andere mensen in gevaar..

  3. *mompelt iets met eigen schuld, dikke bult..* Alleen dat er ook mede-weggebruikers en voetgangers in gevaar zijn dat kán niet. Als men niet normaal met zijn of haar motorvoertuig om kan gaan dan moet dat ding + rijbewijs maar in beslag genomen worden. Korte metten!