• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Gerrit Schotte MFK Curacao nieuwsCURAÇAO – Tijdens zijn eerste persconferentie als minister-president liet Gerrit Schotte gisteren weten dat er wel degelijk een antecedentenonderzoek gedaan is naar de beëdigde ministers. Hiermee reageerde Schotte op de kritische vragen van Pedro Atacho.

De voormalige Statenvoorzitter wilde van Schotte weten of de screening gedaan is door de Veiligheidsdienst Nederlandse Antillen en de procureur-generaal. Atacho concludeerde naar aanleiding van geruchten in de media dat de ministers niet voldoende of helemaal niet gescreend zouden zijn. “Als niet alles in orde zou zijn, zouden de ministers niet beëdigd zijn door de gouverneur”, reageerde de premier tijdens de persconferentie.

Brandende vragen
Atacho geeft ook te kennen dat er aanwijzingen zijn dat verschillende ministers grote commerciële belangen hebben. “Zelfs bij diverse overheidsinstellingen.” Om antwoord te krijgen op deze brandende vragen heeft de PAR gebruik gemaakt van het Reglement van Orde van Curaçao. Zij willen weten of de ministers gescreend zijn en zo niet, waarom niet? Verder vragen de PAR-leden zich af of de huidige ministers hun functies, werk of belangen bij private of openbare ondernemingen, verenigingen of stichtingen opzij hebben gelegd.

1 reactie op “Schotte reageert op vragen Atacho”

 1. Quote; dat verschillende ministers grote commerciële belangen hebben. “Zelfs bij diverse overheidsinstellingen.**********
  Alle partijen hebben grote belangen achter zich en dat was vroeger zelfs nog erger, daar ontkom je schijnbaar niet aan, zeker als de kandidaten uit het bedrijfsleven komen, dan kun je dat niet voorkomen.
  Het is anders als bepaalde families/ bedrijven zo’n sterke invloed op een partij/ coalitie hebben dat de politieke uitvoering duidelijk in het belang zijn van die families en bedrijven, maar dat kun je vooraf niet screenen.
  Vraag is dan hoe wordt dat gedaan gedurende de regeer periode, als daar een duidelijk belangen verstrengeling geconstateerd wordt?