• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Na de officiële benoeming van de nieuwe ministers van het land Curaçao, was het gisteren de eerste echte werkdag voor de kersverse bewindslieden. Bepaald vlekkeloos verliep deze dag echter niet. Zo blijken veel ministers nog geen vaste werkplek en een eigen telefoonnummer te hebben.

Zelfs premier Gerrit Schotte ondervindt de nodige problemen in zijn eerste werkweek. “Ik heb wel een secretaresse, maar nog geen kantoor, geen secretariaat en geen telefoonnummer!”, vertelt Schotte tegenover de Nederlandse krant de Telegraaf. “Ik heb alleen nog maar mijn privé 06-nummer.” Ook het regeringsgebouw Fort Amsterdam bleef gesloten voor de premier en de nieuwe ministers. “Ik ben het Fort Amsterdam nog niet binnen geweest”, vertelt de minister-president. “We konden er gewoon niet in!”

Onbereikbaar
Verschillende ministers bleken vandaag ook al niet bereikbaar te zijn, omdat zij ‘zich nog niet gevestigd’ hebben. De nieuwe website van het land Curaçao biedt ook al weinig hulp en duidelijkheid, gezien de ‘contact button’ vooralsnog buiten werking is.

Heftige discussie
Al maanden vond er een heftige discussie plaats onder ambtenaren over de onduidelijkheid na 10-10-10. Veel ministeries zouden verhuizen naar een nieuwe werkplek, maar lange tijd bleef onduidelijk wat er precies zou gebeuren. Zelfs nu het inmiddels al 12 oktober is, weten veel ambtenaren hun plek kennelijk nog altijd niet te vinden.

1 reactie op “Premier heeft nog geen werkplek”

  1. Prive 06-nummer?? Op Curacao?? Duur abonnementje zal dat zijn!