• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De eerste Statenvergadering van het land Curaçao verliep zondag alles behalve soepel. Het voorzitterschap van Jaime Cordoba (Pueblo Soberano) lag onder vuur van de partijen FOL, PAR en PNP. FOL-leider Anthony Godett liet gisteren in een persbericht weten nog altijd furieus te zijn.

Tijdens de vergadering werd de officiële benoeming van Ivar Asjes tot Statenvoorzitter besproken. Als oudste Statenlid mocht Cordoba eenmalig de vergadering voorzitten. De chaos ontstond toen FOL-voorzitter Godett erop wees dat de vergadering niet correct werd geleid door Cordoba. Cordoba negeerde deze opmerking echter en ging door naar de stemmingsronde.

Dictatuur
Volgens Godett zou ook Pueblo Soberano-leider Helmin Wiels zich meerdere malen met de discussie bemoeid hebben. Wiels zou Cordoba de instructies hebben gegeven om niet op de voorstellen van de andere leden in te gaan, waardoor het voorstel van orde niet werd behandeld. “De handelswijze van Cordoba was ronduit dictatoriaal”, stelt Godett. Ook PAR-lid Anthony Hollander sloot zich hierbij aan. “De vergadering was chaotisch en zat vol met procedurele fouten”, stelde hij later op Facebook.

Coup
Op zijn beurt beschuldigt Wiels de partijen FOL, PAR en PNP van het plegen van een coup. Volgens de leider van Pueblo Soberano spanden de partijen samen tegen zijn partij en zijn partijgenoot, in een poging het land Curaçao zonder regering achter te laten. “Als wij niet goed op de hoogte waren, zou dit deze partijen zijn gelukt en zou Nederland binnen kunnen dringen omdat Curaçao zonder regering zit,” stelt Wiels in een reactie op de uitlatingen van Godett.

1 reactie op “‘Eerste Statenvergadering vol fouten’”

  1. Het is droevig om mensen die zich politicus noemen op deze wijze te zien werkien met elkaar. Als jiu di Corsow schaam ik me rot voor mijn eigen mensen. Dit moeten nou mensen Zijn dit de mensen die een voorbeeldfunctie voor de jeugd moeten zijn? Gebrek aan respect voor zichzelf en voor de ander. Er is een oud gezegde en dat wil ik hierbij herhalen. Je kunt een ezel uit het bos halen maar je kunt het bos niet uit het hoofd van de ezel halen. Het wordt nu eens tijd dat onze politici zich laten scholen zodat zij begrijpen wat hun rol is. Ik denk niet dat mijn volk op dit soort strips zit te wachten.