• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Meer dan een onschuldig prikjeCURAÇAO – Als je ‘s avonds in je bed ligt en je hoort iets zoemen, dan is dat irritant. Maar als je weet dat de tijgermug ook rond je hoofd kan vliegen, dan lig je iets minder rustig onder de dekens. Een steek van deze mug kan namelijk tot knokkelkoorts leiden.

Een ziekte die ook wel bekend staat als dengue. In een persbericht waarschuwt de GGD voor een mogelijke uitbraak. De gezondheidsdienst doet een oproep aan de bevolking om mogelijke verspreiding te voorkomen. Dit naar aanleiding van de stijging in het aantal gevallen van dengue.

Regenval
Zo registreerde de GGD in september 23 dengue-gevallen. Alleen al voor de eerste drie weken van oktober zijn er tot nu toe al 32 gevallen bekend. Een verhoging die onder meer wordt veroorzaakt door de hevige regenval van de laatste tijd, iets wat gunstig is voor de broedplaatsen van de tijgermug.

Klamboe
De mug is te herkennen aan zijn wit gestreepte poten. Dengue is  een ziekte die op griep lijkt. De symptomen zijn vrij divers. Zo kan de ziekte onder andere zware hoofdpijn, pijn achter de oogkassen, koorts en pijn in de boten veroorzaken. Het gebruik van aspirine en ibuprofen wordt afgeraden. Het is volgens de GGD het verstandigste om een klamboe te gebruiken, zodat je eventuele verdere besmetting kunt voorkomen.

Oproep
De gezondheidsdienst doet een oproep aan de bevolking dengue te voorkomen. Zo dienen de mensen extra te letten op plekken als bakken met stilstaand water, autobanden, oude wasmachines, gasfornuizen, boten, speelgoed, water, dakgoten en regenbakken. Dit zijn namelijk de plekken waar de tijgermuggen graag leven.

www.versgeperst.com