• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

emotioneel afscheidCURAÇAO – Het was een emotionele laatste bijeenkomst voor de Raad van Ministers. Deze vond gisteren plaats in Fort Amsterdam. “Het is de opheffing van de Antillen, niet het eind van de wereld. Vanwaar al deze belangstelling?”, vroeg Emily de Jongh-Elhage zich verbaasd af. Maar ook zij liet stiekem een traantje varen.

Het was een drukke en emotionele bedoening bij deze allerlaatste bijeenkomst. De ruimte stond vol met camera’s en journalististen, en er hing een droevige maar warme sfeer. Premier Emily de Jongh-Elhage opende de bijeenkomst met een korte speech. “Ik hoop dat de nieuwe regering begint met een gezonde start en in de toekomst blijft luisteren naar de wil van de bevolking.”

Bedankwoordje
Na De Jongh-Elhage haar woorden, bedankten de aanwezige ministers haar voor haar leiderschap en inzet voor het eiland. Magali Jacoba bedankte ook de pers voor hun aanwezigheid en Roland Duncan legde de nadruk vooral op zijn ‘zware tijden’ als man in een ministerploeg die werd gedomineerd door vrouwen. “Maar ik heb het overleefd”, voegde hij er lachend aan toe. Vervolgens gaven staatssecretaris Felix Thomas van Bonaire, Shamara Nicholson van Saba en Ernie Simmons van Sint Eustatius aan dat ze uitkijken naar de nieuwe staatkundige structuur en bedankten de premier voor het hele traject.

Een traantje
Tot slot hielden Omayra Leeflang en Ersilia ‘Zus’ de Lannooy nog een speech. Toen Leeflang benadrukte dat deze laatste  regering heel wat heeft bereikt en niets in het leven onmogelijk is, hielden De Jongh-Elhage en Jacoba het niet droog en pinkten ze samen een traantje weg. En nu op naar een nieuwe geschiedenis…

www.versgeperst.com