• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

moneyCURAÇAO – De Nederlandse overheid heeft plannen om de studiefinanciering voor Curaçaose studenten stop te zetten. Dat bevestigde gedeputeerde Marilyn Alcalá-Wallé van Onderwijs dinsdag tegenover Versgeperst.com. Wat vinden aankomend studenten van deze plannen?

In Punda treffen we wat scholieren die nog niets van de plannen weten. Eén ding zijn ze met elkaar eens, studeren is belangrijk. “Ik vind het een slecht idee. Je moet studeren om later een goede baan te krijgen”, zegt de 17-jarige Micheline. “Ik ga hoe dan ook studeren en dan keihard werken om de lening terug te betalen.” Verderop staat een groepje, te herkennen aan hun groene polo’s. Wat vinden zij? “Echt? Waarom?”, reageren ze verbaasd. “Wij gaan sowieso verder studeren. Dan hoop ik tijdens mijn studie ook al te kunnen werken, om zo de schuld direct te kunnen terugbetalen,” vertellen Tahira en Frendely.

Motivering
Ook het laatste groepje scholieren dat we aanspreken, is unaniem. “Studeren moet, het geeft een betere kans op een goede baan.” Jolanda, moeder van twee kinderen, denkt dat een beurs daarnaast ook motiverend werkt. “Mijn dochter studeert al in Nederland. Gelukkig valt zij buiten deze plannen. Over anderhalf jaar wil ook mijn zoon daar gaan studeren. Hoewel, wanneer hij geen studiebeurs krijgt, maar alles met een lening moet betalen dan gaan we naar andere landen kijken. Een studiebeurs motiveert een student om binnen de juiste periode af te studeren. Ik vind deze plannen dan ook een slecht idee.”

www.versgeperst.com