• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het ontslag van 60 contractanten in Pais Kòrsou is vriendjespolitiek, stelt PAR-Eilandsraadlid Malvina Cecilia. Ze zouden worden ‘weggewerkt om eigen vriendjes op die posten te benoemen’. Volgens de politica zijn de contractanten professionals die het niet verdienen zo behandeld te worden.

Cecilia vindt het maar niets dat gedeputeerde Sheldry Osepa van Staatkundige Vernieuwing, belast met het baanaanbod voor de regering na 10-10-10, nu wordt gebruikt om het ‘vuile werk te doen’ omdat hij straks toch niet in de nieuwe regering zit.

Contractanten
Onder overheidscontractanten vallen alle medewerkers met een tijdelijke arbeidsovereenkomst. Dus bijvoorbeeld Nederlanders die hier voor een paar jaar bij de overheid komen werken. Meer dan de helft van alle contractanten bij de Curaçaose overheid heeft nog geen duidelijkheid over hun werk na 10-10-10. 175 van de 502 contractanten gaan zeker over naar Pais Kòrsou. 37 contractanten mogen met pensioen en nog eens 30 mensen worden pas na 10-10-10 overgezet. Voor de overige 60 contractanten is er geen plek meer bij de overheid in het land Curaçao.

1 reactie op “‘Ontslag contractanten vriendjespolitiek’”

 1. Makkelijk gezegd van de PAR’er om de nieuwe regering zwart te maken, maar ze vergeet erbij te vertellen dat het contract alleen verlengd wordt indien: 1. de functie van de betreffende contractant na de reorganisatie terug komt. 2. De contractant naar behoren functioneert.

  Of stelt ze voor om deze 60 contractanten, die dus OF niet functioneren OF waarvan de functie verdwijnt, gewoon door te betalen omdat het zielig is dat ze zo behandeld worden??!

  Enne… politieke plaatsingen??! De pot verwijt de ketel! Of kan de vorige regering even uitleggen hoe een automonteur als hoofd van de agrarische dienst benoemd kan worden??!

  Domme uitspraak dus..