• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Zonvakanties, cultuur proeven of een weekend shoppen. Curaçao doet het goed bij de toeristen. Gelukkig, want toerisme vormt een belangrijke inkomstenbron. De Nederlandse toerist blijft nog steeds trouw, maar de Venezolanen blijken minder interesse te hebben in ons vakantie-eiland.

Curaçao Tourism Board (CTB) nam het toerisme van de eerste zeven maanden van dit jaar onder de loep en de Nederlandse toerist stond met vlag en wimpel bovenaan. Van het totale aantal toeristen van januari tot en met juli (190.211) kwam meer dan 42 procent uit Nederland. Het aantal overnachtingen van Nederlanders was zelfs 52 procent van het totale aantal.

Venezolanen
Ook de Amerikanen weten ons eiland te vinden. Meer dan 14 procent van alle toeristen kwam uit de Verenigde Staten. Het aantal Venezolanen dat deze kant opkwam, is opvallend genoeg gedaald. In juli 2009 staken 7438 Venezolanen de zee over om Curaçao te bezoeken, terwijl dat er dit jaar in juli slechts 3127 waren. In totaal ‘groeide’ het toerisme in de eerste zeven maanden met 0,1 procent.2 reacties op “Nederlandse toerist blijft aan kop”

  1. Met de nieuwe despoten zal dat wel heel snel afgelopen zijn en gaan de Europese Nederlanders een andere bestemming kiezen, een land waar ze met open armen ontvangen worden!!!!!

  2. Venezolanen mogen geen dollars opnemen.. dus zo vreemd is het niet dat zij niet snel hier meer komen. zonder geld komen ze toch het eiland niet op en ze mogen geen dollars opnemen van Chavez..