• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het programma voor de feestelijkheden op 9 oktober is bekend gemaakt. Het Bestuurscollege heeft besloten een budget van 150.000 gulden uit te trekken voor het feest op het Brionplein. Om middernacht wordt daar de geboorte van het autonome land Curaçao gevierd.

Het feest begint omstreeks 22.00 uur op zaterdagavond. De avond start met het spelen van de instrumentale versies van de volksliederen van Nederland, Aruba, de Nederlandse Antillen en Curaçao. Na het spelen van de volksliederen volgt een gebed en worden alle aanwezigen door gedeputeerde Sheldry Osepa welkom geheten.

De vlag wordt gehesen
Hierna volgt een cultureel programma en worden er toespraken gehouden door gezaghebber Lisa Dindial, staatssecretaris Ank Bijleveld, en premier Emily de Jongh-Elhage. Na de toespraken volgen de volksliederen van Bonaire, St. Maarten, St. Eustatius en Saba. De Antilliaanse vlag wordt gestreken en iets voor twaalven wordt symbolisch de Curaçaose vlag gehesen.

Twaalf uur
Om klokslag twaalf uur wordt het Curaçaose volkslied gespeeld. In de eerste minuten van het land Curaçao zal beoogd premier Gerrit Schotte een toespraak houden. De avond wordt afgesloten met een culturele show vol zang, dans en vuurwerk.

3 reacties op “Schotte luidt land Curaçao in”

  1. volgens de wettelijke bepalingen zijn de Ned.Antillen thans opgehouden te bestaan. Want inmiddels datum 10.10.10 tijd – 00:00 h (geweest ) in Nederland!
    Mijnheer Wiels : alle succes toegewenst.Ik hoop dat u slaagt in uw doelstelllingen!

  2. Wij wensen Curacao en haar bewoners een heel goede toekomst, en hopen dat Curacao zal uitgroeien tot een schitterende diamant.

  3. citeer “Na het spelen van de volksliederen volgt een gebed …” !!! welk gebed ! Joods ? Katholiek ? Islam ? Hindoe ?