• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Curacao Nieuws - Tres NetworksCURAÇAO – Het is geen geheim dat Curaçao nóg een internetprovider gaat krijgen. Na Flow is het nu TRES die klaar is om haar internet-, televisie- en telefoonservices aan te bieden. Versgeperst.com sprak met Bert Perez, directeur van TRES, over de plannen van deze ‘next generation telephone company’.

“De geruchten gaan rond dat wij zometeen van start gaan”, zegt Perez lachend. “De mensen zien onze trucks op straat rondrijden en we hebben enkele advertenties in de kranten geplaatst, dus het is geen geheim meer. We hebben de laatste tijd heel hard gewerkt, we hebben kabels gelegd en een heel stabiel glasvezelnetwerk gebouwd. We zijn nu klaar om in Dominguito en Toni Kunchi te beginnen. Onze klanten krijgen een ‘three-in-one’ bundel, digitale tv, digitale telefoonservice en breedband internet.”

‘Fiber to home’
“Wij zijn de enige op Curaçao die 100 procent ‘fiber to home’ aanbieden. Wij leveren glasvezelverbindingen op het meest stabiele netwerk van het eiland”, belooft Perez. “Je moet ons netwerk als een ring voorstellen, met verbindingspunten in Santa Maria, Santa Rosa, Santa Barbara en Vredenberg. Als Santa Maria uitvalt, wordt al het verkeer direct omgeschakeld via een ander verbindinspunt. De klant merkt niet eens dat er iets aan de hand is. Je internet, tv en telefoon blijft gewoon werken. Daarnaast hebben wij apparatuur in de wijken die niet op stroom werken en wij bieden thuis aan iedereen noodstroomvoering, dus dan ben je minder afhankelijk van Aqualectra. Als de stroom uitvalt, kun je met je laptop gewoon door surfen en zonder problemen bellen.”

Robuust
Perez vertelt dat het bedrijf in de toekomst 3D-televisie, ‘on demand’ movies en nog vele bedrijfsservices wil gaan bieden. Maar nu beginnen ze eerst met de internet-, televisie- en telefoonservices voor particulieren. “Met glasvezel is er geen limiet. Ik geef een voorbeeld. Wij leveren een 20 Gigabit (20 keer sneller dan 100 Mb) verbinding aan het Hyatt en wij zouden ze meer kunnen geven als ze dat graag willen. Onze netwerk is heel robuust en kan alles aan. De televisiekanalen zijn heel scherp, je internetverbinding behoort niet uit te vallen en we kunnen eigenlijk garanderen dat het 99.99999% van de tijd gewoon perfect werkt.”

Santa Barbara Utilities
TRES is onder de naam Santa Barbara Utilities begonnen en leverde eerst alleen hun services aan het Hyatt en de huizen in de buurt van Santa Barbara. Daarna werd er besloten om uit te breiden en het hele eiland te voorzien. Het bedrijf begint in Dominguito en Toni Kunchi en gaat daarna naar de buurten waar de meeste vraag is. Voor pakket- en prijsinformatie kun je op de website van TRES kijken. Wie geïnteresseerd is kan bellen naar hun kantoor of via de website een formulier invullen.

5 reacties op “Curaçao krijgt glasvezel internet”

 1. Is Curaçao eindelijk geen derdewereldland meer qua internetverbindingen. Nu nog hopen dat ze de prijzen,contracten (min. 1 jaar) en aansluitkosten ook aan (op z’n minst Nederlandse begrippen) kunnen aanpassen, dan zou het helemaal perfect zijn!

  *altijd blijven zeuren….

 2. Het zal een verademing zijn op de slechte service van UTS/TDS en langzame verbindingsmogelijkheden die wij nu hebben.

 3. Nee dit kan niet want dan gaat UTS failliet.. en UTS is een bedrijf voor politici om zijn zakken mee te vullen

 4. Helemaal goed, internet TV en telefoon alles in één. Goed dat er nu concurentie is…

 5. Eindelijk wat meer concurrentie op dit eiland! Goed zo!