• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Divi Divi AirCURAÇAO – Nederland heeft het bedrijf Smit Salvage ingeschakeld om het neergestorte vliegtuig van Divi Divi Air te bergen. “Dit weekend zal er een boot naar Curaçao vertrekken om de berging uit te voeren,” vertelt Maurice Adriaens, minister van Verkeer en Vervoer.

Op 22 oktober stortte het vliegtuig van Divi Divi Air neer, waarbij piloot Robert Mansell om het leven kwam. “Nederland heeft toegezegd de berging op zich te nemen,” vertelt een woordvoerder van staatssecretaris Ank Bijleveld van Koninkrijksrelaties. “Zij wil dat de berging zo snel mogelijk georganiseerd wordt door een contract aan te gaan met een bergingsmaatschappij. Nederland zal de kosten die hiermee gepaard gaan bijdragen.”

Afwachten
“Nederland heeft ervoor gezorgd dat er een boot van Smit Salvage hier naar toe komt om het vliegtuig te bergen,” vertelt minister Adriaens. “Dit weekend zal er een boot naar Curaçao vertrekken, maar ik weet nog niet precies waar vandaan. Uit Nederland of vanuit de regio hier. Dat zal een dag of tien duren, mogelijk langer. Dat zullen we moeten afwachten.”

Handtekening
De U.S.N.S. Henson is op dit moment niet op zoek naar het vliegtuig, zoals eerder werd gezegd. “Er moet nog één handtekening worden gezet vanuit het Amerikaanse gezag,” legt Adriaens uit. “Zolang deze handtekening nog niet gezet is, kan de boot niet beginnen met het lokaliseren van het vliegtuig. Wij zijn natuurlijk niet zo belangrijk voor hen, dus daarom duurt het zo lang.  Wanneer de handtekening morgen of overmorgen wordt gezet, kan de Henson alsnog uitvaren om te kijken waar het vliegtuig ligt.”

Berging
Het is onduidelijk of de U.S.N.S. Henson het vliegtuig zou kunnen bergen. “Waarschijnlijk kan deze boot ons niet helpen met de berging, maar dat weet ik niet zeker,” zegt Adriaens. “Normaal is dit geen boot die bergt. We denken dat de boot het wel zou kunnen bergen als de ligging goed is en het vliegtuig nog in tact is.”

www.versgeperst.com