• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het nieuwe ambtenarenapparaat voor het land Curaçao is nog altijd verre van gereed voor de ontmanteling van de Nederlandse Antillen. Nu 10-10-10 snel nadert begint de tijd te dringen, maar er zijn nog altijd zo’n 300 openstaande vacatures bij de negen verschillende ministeries op ons eiland.

Voormalig gedeputeerde Zita Jesus-Leito van Constitutionele Zaken maakt zich dan ook zorgen over de ontstane situatie. Volgens de ex-gedeputeerde duurt het vernieuwingsproces onder het nieuwe Bestuurscollege allemaal veel te lang en zijn veel belangrijke posities nog altijd niet ingevuld. Jesus-Leito is met name verontrust over de functies voor secretaris-generaal, sectordirecteuren en beleidsmedewerkers. Zij vermoedt dat het huidige Bestuurscollege deze functies wil verdelen onder haar ‘eigen mensen’.

Zorgvuldig
De nieuwe gedeputeerde Sheldry Osepa reageert verontwaardigd op de uitspraken van zijn voorganger. Volgens Osepa is het geen wonder dat het proces zoveel tijd in beslag neemt, iedere zaak moet stuk voor stuk zorgvuldig bekeken worden. Bovendien moet bij iedere functie wel iemand gevonden worden die ook daadwerkelijk geschikt is voor die positie. Van de aantijging dat de overgebleven functies onder de ‘eigen mensen’ verdeeld zouden worden, is dan ook niets waar stelt de gedeputeerde.

3 reacties op “Ambtenaren nog niet klaar voor 10-10-10”

  1. Ambtenaren zijn altijd traag…tja!

  2. Heeft Constancia geen nicht die werk nodig heeft? en de oom van Asjes?

  3. Dit is de ultieme vriendjespolitiek. En straks vinden we het raar dat de corruptie gewoon blijft bestaan