• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Hoe Zit Dat Nou EigenlijkJe vraagt het je vaak genoeg af: Hoe zit dat nou eigenlijk? Elke week schrijft Versgeperst.com over een actueel onderwerp voor het Dolfijn FM Magazine. De komende weken houden we je op de hoogte over de ins- en outs rond 10-10-10. Deze week: Wat is er te doen op 10-10-10 en wat gaat dat de bevolking kosten?

Volgende week is het zover: 10-10-10. De datum waarop Curaçao een autonoom land binnen het Koninkrijk wordt. Dat moet groots gevierd worden, dacht ook het vorige Bestuurscollege. Wat staat er op de planning en wil het huidige Bestuurscollege ook zo groots uitpakken?

Countdown
Het vorige Bestuurscollege had 550.000 gulden begroot voor de activiteiten rondom 10-10-10. Billboards, een countdown klok, vuurwerk, helikopters, een vlag aan de Julianabrug en ook nog een grote barbecue op de pontjesbrug. Veel te veel franje in tijden van werkloosheid vindt Pueblo Soberano. De gedeputeerde van Financiën, Ivar Asjes (PS), heeft via een voorstel aan het Bestuurscollege het budget van 550.000 gulden voor de festiviteiten rondom 10-10-10 terug laten brengen naar 125.000 gulden. “Een groot deel is geschrapt. De rest gaat naar onderwijs en een bibliotheek op Banda Bou”, laat PS-leider Helmin Wiels weten.

Feesten met de hand op de knip
Herman George, voorzitter van de festiviteitencommissie voor 10-10-10, laat weten dat de feestvreugde daardoor niet minder wordt. In het weekend, maar ook daarna wordt er genoeg georganiseerd. “De broekriem wordt aangetrokken. We moeten het doen met het geld dat we krijgen. Dat is de spelregel. Een leuk programma hoeft niet veel geld te kosten. Bovendien willen we niet meer alles in één weekend stoppen.”

Feest op het Brionplein
De laatste Statenvergadering van de Nederlandse Antillen wordt gehouden op 9 oktober. ‘s Avonds is er een grote openbare ceremonie op het Brionplein in Willemstad. Om middernacht wordt dan symbolisch de vlag van de Nederlandse Antillen gestreken. Ook prins Willem-Alexander en prinses Maxima zullen bij dit feest aanwezig zijn.

1 reactie op “Hoe zit dat nou eigenlijk?”

  1. Kan de heer Asjes ook zijn salaris dan maar korten en dat aan onderwijs schenken?