• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

fort-amsterdamCURAÇAO – Alex Rosaria is niet langer staatssecretaris van Financiën. De Partido Nashonal di Pueblo (PNP) heeft maandag gesproken met Rosaria. Voorzitter Imro van Wilgen vroeg Ersilia de Lannooy, minister van Financiën om de benoeming van Rosaria in te trekken. Dat meldt de Amigoe.

De beslissing komt in hetzelfde weekend dat Rosaria ook een ontslagbrief stuurde naar gouverneur Frits Goedgedrag.  Daarin schrijft hij dat hij per 18 november wil stoppen als staatssecretaris. Maar afgelopen weekend ontving Rosaria ook een brief van het bestuur van de PNP met daarin het verzoek om af te treden als staatssecretaris. Van Wilgen verwijt Rosaria dat hij zijn kritische standpunten niet met de partij heeft besproken.  

Vraagtekens
In een reactie tegenover Amigoe vertelt Rosaria dat hij verrast was door de brief van PNP. “Ik hoop niet dat dit te vergelijken is met een werkgever die zijn werknemer ontslaat, nadat hij zijn ontslag heeft ingediend,” zegt hij. “Ik heb mijn vraagtekens bij de verwijten die aan mijn adres worden geuit. Want drie weken geleden werd ik nog gevraagd als politiek leider van de PNP.”

Gesprek
Maandag heeft Rosaria een gesprek gehad met het bestuur en de partijleider Humphrey Davelaar van de PNP. De uitkomst van dit gesprek is nog niet bekend. Zowel Van Wilgen als Rosaria waren niet bereikbaar voor commentaar.


www.versgeperst.com