• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De huisartsen op ons eiland zijn druk bezig met het digitaliseren van de patiëntendossiers. De overgang naar digitaal werken, brengt echter wel wat problemen met zich mee. Zo is het onduidelijk wie de kosten op zich neemt en werken veel artsen nog in verschillende systemen.

Met de digitalisering van de patiëntendossiers treedt Curaçao in de voetstappen van Nederland, waar al eerder werd gesproken over de digitalisering. Het nieuwe systeem werkt niet alleen voordelig voor huisartsen, maar ook voor patiënten. De behandeling van patiënten zal een stuk sneller en efficiënter verlopen. De Curaçaose Huisartsen Vereniging is dan ook verheugd met de nieuwe ontwikkelingen.

Snel, praktisch en efficiënt
“Met de digitalisering wordt het mogelijk dat patiënten voortaan uitslagen en herinneringen digitaal ontvangen”, vertelt de voorzitter van de Curaçaose Huisartsen Vereniging, Homan Jeung. “Dat zou niet alleen sneller, praktischer en efficiënter zijn, maar ook nog eens heel goed voor het milieu. Het afschaffen van de ‘hard copy’s’ zou stapels aan papierwerk schelen.”

Privacy
Net als in Nederland is ook op ons eiland de privacy van het patiëntendossier een struikelblok. Toch is dit volgens de Huisartsen Vereniging geen issue. Elektronische patiëntendossiers zijn namelijk veilig digitaal opgeborgen, terwijl papieren documenten gemakkelijk kwijt kunnen raken of in verkeerde handen terecht kunnen komen.

1 reactie op “Huisartsen willen digitaliseren”

 1. Beste allemaal,

  wie kan mij enkele huisartsen op Curacao doorgeven? Ik (doktersassistente) zou namelijk heel graag voor enkele weken voor een huisartsenpraktijk op Curacao willen werken. Artsen die belangstelling hebben kunnen mijn cv opvragen.

  Ik hoop gauw iets te horen.

  Alvast bedankt voor de genomen moeite!

  Groeten,
  Philo Schoemans