• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Refineria di Korsou, Curoil en Aqualectra gaan samen de huur van zeven compressors betalen. Deze zijn nodig omdat de BOO nog steeds geen gecomprimeerde lucht kan leveren. Het oude huurcontract zou deze week verlopen.

De bedrijven zijn zo’n 400.000 gulden per maand kwijt aan huur. Refineria di Korsou (RdK) en Aqualectra worden samen de nieuwe eigenaren van de BOO.  De Japanse bedrijven Marubeni en Mitsubishi verlaten Curaçao, omdat ze niet meer willen investeren in de Isla en de BOO. De Isla (huurder PDVSA) liet eerder weten de huur van de compressors niet te willen betalen. Al zo’n acht maanden heeft de BOO technische problemen waardoor er onvoldoende lucht geleverd kan worden.

Verantwoordelijk
Als de Japanners Curaçao verlaten beschikt RdK over 51 procent van de aandelen van de BOO. Aqualectra blijft verantwoordelijk voor de overige 49 procent van de aandelen. Vanaf de overname zal de BOO-centrale dus alleen nog maar in handen zijn van Curaçaose overheids-NV’s. Hierdoor is de Curaçaose overheid voortaan indirect verantwoordelijk voor de energievoorziening op ons eiland.

3 reacties op “Kosten BOO worden gesplit”

 1. Isla wil niet de huur van Naf 400.000 per maand betalen maar klaagt wel dat ze een verlies draait van USD 750.000 per dag?
  Om die maandhuur van omgerekend USD 214.000 op te brengen moet Isla 7 uur (bij produktie die 24u per dag doorgaat) per maand draaien om de compressorhuur te betalen. Dat is 0,85 procent van de WINST, dus niet eens van de omzet.
  Isla heeft nu in acht maanden dus al ruim 180 miljoen dollar verlies geleden terwijl dat met een investering van 1,7 miljoen dollar te voorkomen was geweest?

  WAT begrijp ik hier nu niet???
  Wat is het voordeel, of zou het voordeel moeten zijn, dat de BOO geheel in Curacaose handen is/komt?
  Wie lacht er hier het laatst? De bevolking van Curacao (zie de eerste reactie) zeker niet!

 2. Wilde Cooper deze oude zooi niet verkopen voor miljarden guldens want hij was zo veel waard.. de leugens blijven bij de MAN!

 3. Dus, nu mag de bevolking van Curacao opdraaien voor de operationele kosten van de rafinaderij waarvan de opbrengsten naar Venezuela gaan. en als dank wordt dat zelfde volk vergiftigd en zorgt het er voor dat het halve eiland naar rotte eieren stinkt.

  Deze kosten worden aan het volk doorberekend via:
  Electricitet en water (Aqualectra) (eerste levens behoeften)
  Transport (zowel openbaar vervoer, als personen vervoer als vracht vervoer) via Curoil, en
  De rest wordt met belasting geld betaald (Rafinadeia di Korsou)

  Staat u er wel bij stil dat 400.000 gulden op een bevolking van 125.000 = F3,20 per persoon per maand.
  Op basis van 40.000 huishoudens is dat dus F10,- per huishouden per maand…..
  Heeft u uw vergiftigings contributie al betaald?