• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

groepsfotoCURAÇAO – De Hr. Ms. Amsterdam nodigde afgelopen zaterdag de kinderen van de stichtingen Boso Kosecha en Siloam uit voor een kijkje op het marineschip. De kinderen keken hun ogen uit. Een grote verrassing volgde toen zij een nieuwe schoolbus kregen.

“Dit is boven verwachting. We zijn de bemanning ontzettend dankbaar dat ze dit hebben gedaan voor de kinderen en het eiland”, reageren Erwin en Miriam Adamus, initiatiefnemers van de stichting Boso Kosecha. Het echtpaar biedt hulp aan kinderen die thuis niet genoeg aandacht en zorg krijgen. Naast naschoolse opvang zorgt de stichting er ook voor dat de kinderen elke dag van en naar school worden gebracht. Er was dan ook grote behoefte aan een veilig en ruim vervoersmiddel.

Hulp
Hulp kwam vanuit Amerika van Fort Rucker, een Nederlandse marine en luchtvliegers basis. Toen de bemanning hoorde over het vervoersprobleem, kwamen zij in actie. De zoektocht naar een schoolbus begon. Met hulp van deze basis werd de perfecte bus gevonden. De bus werd opgeknapt, verzekerd en overgebracht naar Miami. Vanaf daar is hij over zee richting Curaçao is gebracht.  Bemanningslid korporaal Sylvana Lambij kon met een voldaan gevoel terugkijken: “Dit soort kinderen verdient het om in het zonnetje gezet te worden. We hebben er hard aan gewerkt en ik vind het prachtig dat wij dit aan hen kunnen geven.”

www.versgeperst.com