• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De afgelopen jaren is er veel kritiek geweest op de gezondheidszorg op Curaçao. Vooral ziekenhuis Sehos kreeg het zwaar te verduren. Na enkele structurele hervormingen leek de rust teruggekeerd. Dokter Dolphi van Eps klapte deze week echter weer uit de school met een lading kritiek op het ziekenhuis.

Van Eps noemde het ziekenhuis onbekwaam en noemde diverse specialisten in beledigende context bij naam. Volgens het Sehos is de goede naam van het ziekenhuis en haar personeel ernstige schade toegedaan.

Intern onderzoek
Het Sehos is niet te spreken over de uitspraken van dokter Van Eps. “Het Sehos is het enige ziekenhuis op het eiland met een spoedeisende hulp en een intensive care”, weet woordvoerder Ramfis Paulina. “Bij levensbedreigende situaties is iedereen dus afhankelijk van ons ziekenhuis en daar handelen wij naar. Ons personeel staat dag en nacht voor de patiënten klaar, van nalatigheid is dus absoluut geen sprake. Mocht er bewijs zijn van dit soort praktijken, zal direct een intern onderzoek plaatsvinden.”

Niemand is God
De Vereniging van Medisch Specialisten Curaçao (VMSC) sluit zich bij het Sehos aan. “Onze medische specialisten redden elk jaar honderden levens en zijn volledig vakbekwaam. Veel Curaçaose artsen helpen ook in buitenlandse klinieken en andersom werken er ook veel buitenlandse specialisten op ons eiland. Niemand is God, niemand kan alle levens redden, maar onze medische specialisten zijn goed opgeleid en staan 24 uur per dag voor de patiënten klaar. Wij hebben daarom ook een groot vertrouwen in onze specialisten en hun kundigheid.”

www.versgeperst.com