• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Curacao Nieuws - Vlag CuracaoCURAÇAO – Na 10-10-10 heeft Curaçao geen gezaghebber meer. Lisa Dindial heeft afgelopen weekend met het culturele evenement ‘Land van Wonderen’ alvast afscheid genomen van haar functie. Versgeperst.com sprak met de gezaghebber over haar laatste dagen als gezaghebber, het afscheid op het Brionplein en haar toekomst.

“Ik wilde afgelopen weekend het volk bedanken en mijn waardering laten zien”, aldus de enige vrouwelijke gezaghebber die ons eiland heeft gekend. “Land van Wonderen moest op niveau zijn, dus geen middelmatige optredens en ik wilde dat onze lokale artiesten een kans kregen om te laten zien dat zij ook op een hoog niveau kunnen presteren. Als ik terugblik, ben ik heel erg tevreden met het evenement en hoe alles is gegaan. Het was een mooie ervaring, er was veel energie en ik denk dat er ruim tweeduizend mensen zijn gekomen. De artiesten hebben een goed optreden neergezet en ik hoop dat ik het volk heb kunnen laten zien hoe dankbaar ik ben voor de jaren dat ik mijn functie heb kunnen bekleden.”

Even relaxen
Over haar toekomst kan de gezaghebber nog niet veel zeggen. “Ik heb nog geen keuze gemaakt. Na 10-10-10 ga ik rusten, een paar weken relaxen en kijken wat mijn opties zijn. Niks is definitief, dus het is afwachten en kijken wat er gaat gebeuren”, aldus Dindial. “Ik weet ook niet wat er met het landhuis gaat gebeuren. Dat is eigendom van het eilandgebied en er is nog niets besloten.”

Tevreden
Dindial is over het algemeen tevreden met haar periode als gezaghebber van Curaçao. “Ik was de eerste vrouwelijke gezaghebber, ik ben de laatste gezaghebber van het eiland en ik heb ook het langst de functie mogen bekleden. Dat is echt historisch en het gaat de geschiedenisboeken in, dus daar ben ik heel erg trots op. Daarnaast ben ik blij met veel van de dingen die wij zeer goed hebben kunnen implementeren, zoals ‘Zero Tolerancia’. Maar ik wil wel duidelijk maken dat er nog veel gedaan moet worden voor het eiland. Ik heb altijd 100 procent gegeven, maar ik kan het niet alleen. We hebben nog steeds zwervers, we hebben nog steeds problemen in het verkeer en ik kan zo dingen blijven noemen waar er verbetering nodig is.”

’10-10-10 is maar een datum’
De gezaghebber sluit met een speciale boodschap voor het volk. “10-10-10 is maar een datum. Er gaat na die dag niks veranderen als we niet hard blijven werken. Behalve dat ik het volk wil danken voor mijn tijd als gezeghebber, wil ik iedereen ook vragen om hard te werken, hun best te blijven doen en van Curaçao een beter land te maken. ‘Just aim high and reach for the stars’.”

www.versgeperst.com