• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Gerrit Schotte heeft gereageerd op de ongerustheid die leeft na verschillende opmerkingen van politici over de multiculturaliteit op Curaçao. Hij tolereert niet dat er politiek wordt bedreven ‘met het zaaien van haat en wraakgevoelens’.

Schotte benadrukt dat iedereen zich veilig moet kunnen voelen op ‘dit mooie eiland’. De politicus zegt niet te willen reageren op specifieke opmerkingen van politici. Hij laat weten zich er wel van bewust te zijn dat ‘wanneer er sprake is van serieuze ongerustheid in de samenleving’, het goed is dat de leider van de grootste partij aandacht besteedt aan deze ontwikkeling. In ingezonden brieven en comments op internet, vroegen burgers zich al vaker af wanneer Schotte zou reageren op deze kwestie.

Uitspraken
Gedeputeerde van Onderwijs en Cultuur René Rosalia (Pueblo Soberano) waarschuwde voor  Curaçaoënaars die ‘hun eigen cultuur verloochenen’ omdat ze in Nederland studeren. Hun multiculturele opvattingen zouden een bedreiging zijn voor de Afro-Curaçaose cultuur. PS- Adviseur Jules Eisden eiste dat gouverneur Frits Goedgedrag zich terugtrekt, omdat hij niet op Curaçao geboren is.

4 reacties op “‘Een land voor iedereen’”

  1. ik ken eilandgenoten die eigenlijk alleen papiaments spreken. niet tot nauwelijks nederlands, een beetje spaans, geen engels. hun wereld is dus niet groter dan het eilandje waarop wij wonen. En de PS wil dat zo houden of zelfs versterken. Dat zal Curacao echt niet doen opstomen in de vaart der volkeren. Maar de PS ziet dat als DE kans om de macht te grijpen en ten koste van de bevolking de PS-zakken te vullen. De wereld zou om ons lachen als ze van het bestaan van ons kleine eilandje (minder dan een vogelpoepje op de landkaart – op menige landkaart worden we helemaal niet afgebeeld…..-) zouden weten. . Zo’n klein eilandje met zoveel domme politici. Dat moet welhaast in aanmerking komen voor een vermelding in het Guiness Book of Records!

  2. vooral les in papiamentu en niet in het buitenland studeren.. nee dan wordt je nog wat op curacao en vooral geen kritiek hebben.. want anders kan je geen baantje krijgen..

  3. De gedeputeerde van onderwijs zou ervoor moeten instaan dat de jeugd van Curacao niet totaal vervreemd van de wereld waarin ze leeft. Met deze uitspraak bewijst hij echter dat hij totaal en volledig onbekwaam is en het beste kan worden verbannen naar een onbewoond eiland. Dit soort mensen op dit soort cruciale functies is funest voor de toekomst van het eiland en zijn jeugd. Het bewijst des te meer dat het hoog tijd wordt dat bij het benoemen van mensen op belangrijke functies kwaliteitscriteria belangrijk zouden moeten zijn dan vriendjes.

  4. Nou dan wens ik de heer Schotte veel succes met het gesprek dat hij dient aan te gaan met Wiels en kornuiten.. Ik snap niet dat hij de eerste regering van Curacao wil gaan vormen met deze groep racisten.