• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Beoogd premier Gerrit Schotte heeft in een interview met het Nederlandse Algemeen Dagblad, flink uitgehaald naar de vorige regering. Volgens Schotte is het eiland in een chaos achtergelaten, waardoor Curaçao nu helemaal niet klaar is voor onafhankelijkheid. “Er is helemaal niets, Curaçao bestaat alleen maar op papier.”

“De financiële situatie die de vorige regering heeft achtergelaten ken ik nauwelijks”, vertelt Schotte. “Ik geloof dat ze nog bezig zijn met het aangaan van nieuwe schulden. De vorige regering heeft een chaos nagelaten, en we zijn nog een hele tijd bezig met puinruimen. Er zijn zoveel problemen en maar zo weinig tijd…”

Bezwaarschriften
De MFK-leider bevindt zich dan ook niet in de makkelijkste positie en de problemen stapelen zich op. “Allereerst hebben we nog zo’n 1000 bezwaarschriften liggen van ambtenaren. Iedereen moet voor 10 oktober duidelijkheid hebben, maar dat lukt zo natuurlijk nooit.” Bijna een kwart van alle ambtenaren diende bezwaar in tegen hun nieuwe positie binnen het Land Curaçao.

Probleemjongeren
Bovendien is er wrijving ontstaan met Nederland over het terugsturen van Antilliaanse probleemjongeren. De nieuwe regering is allerminst enthousiast over de Nederlandse plannen. “Ik kan niets met criminele Antillianen die hier naartoe worden gestuurd”, legt Schotte uit. “Ik heb ze niets te bieden. Onze gevangenis is volgens de Nederlanders niet goed genoeg. Ik kan die jongens niet scholen. Zodra ze vrijkomen, gaan ze de misdaad weer in omdat er niets anders voor ze is. Mochten we alles op orde hebben, dan mag Nederland ze best terugsturen, want ik wil ook de premier voor deze jongeren zijn.”

Frisse tegenzin
Met frisse tegenzin kijkt Schotte dan ook vooruit naar 10-10-10. “We zijn er nog lang niet klaar voor. We zullen de hulp van Nederland hard nodig hebben, misschien nog wel zo’n tien tot vijftien jaar.” De beoogde premier weigert dan ook mee te feesten op de dag van de ontmanteling van de Antillen. “Feestvieren doe ik niet. Elke cent die we daaraan uitgeven kunnen we beter voor andere zaken gebruiken.”

4 reacties op “Schotte: ‘Elke cent 10-10-10 is teveel’”

 1. elke Schotte is op 10-10-10 teveel !

 2. @Een echte yu di korsou, ze hebben het 100 keer beter gedaan dan die FOL en MAN regeringen die we hebben gehad,, wat een losers! de constancias de asjes de covas.. allemaal maar graaien en graaien! en nu hebben we weer een groepje losers en racisten!
  wees een man en vrouw en geef de vorige regering krediet.. of ben je ook een voorstander voor de ps man etc. alleen maar ruziemakers die hun zakken vullen!

 3. Wat een ongenuanceerd reactie zeg! Wil je zeggen dat de vorige regering geen zooi van heeft gemaakt? Come On! Duidelijk een PARista. En” yu di Korsou” schrijf je <- zo

 4. Ja met praten kom je er nu niet meer, nu moet er iets gedaan worden en dat is andere koek. En je incompetentie verschuilen achter de vorige regering wordt dan misschien wel op Curacao nog wel geloofd maar verder gaat dat geloof echt niet. En die criminelen komen echt wel, dus prioriteit 1 is het bouwen van een heel grote gevangenis. Ja wij zullen op onze blaren moeten zitten, maar laten wij ons troosten met de gedachte “ït builds caracter”. En zou het niet je niet sieren om alle festiviteiten op een laag (zeer laag) pitje te zetten, met het geld dat wij op die manier uitsparen kunnen we het fundament vvor die gevangenis alvast leggen.