• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De uitspraken van onder anderen PS-adviseur Jules Eisden en gedeputeerde van dezelfde partij, René Rosalia, scoren niet alleen slecht bij sommige inwoners. Ook bij Procureur-generaal Dick Piar valt dit in zeer slechte aard. Dat liet hij gisteren blijken tijdens zijn rede in verband met de installatie van nieuwe rechters.

Met zijn uitspraken wilde Piar de aanwezigen er op attent maken dat dergelijke, in zijn ogen, respectloze en discriminerende uitlatingen over bijvoorbeeld de gouverneur van de Nederlandse Antillen, gevaarlijk en zeer zorgelijk zijn. Bovendien staat hier een straf op van respectievelijk één tot vier jaar.

Respect en integriteit
Volgens Piar is niet alleen integriteit, maar ook respect voor de medemens zeer belangrijk in een multiculturele samenleving zoals Curaçao die kent. Ook de media werden tijdens zijn rede aangesproken. Zij behoren niet alles klakkeloos te publiceren onder het mom van vrijheid van meningsuiting en persvrijheid. Dit geldt overigens niet alleen voor de media, maar ook voor politieke figuren.

Er zijn grenzen
Iedereen moet zich er van bewust zijn dat vrijheid van meningsuiting niet onbegrensd is. Namelijk bij het punt dat deze meningen omslaan in discriminatie en beledigingen. “Deze vrijheden worden vaak misbruikt om haatgevoelens en denigrerende uitlatingen te verspreiden”, aldus de Procureur-generaal.

www.versgeperst.com