• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Partyboot Mi DushiCURAÇAO – De protestactie van partyboot Mi Dushi bij de steiger van Barbara Beach heeft nog niets uitgehaald. “Ondertussen heb ik mijn boot niet meer aangelegd aan de pier. We wachten nog steeds op een reactie van het Hyatt,” vertelt Olav Naaldijk, eigenaar van de partyboot.

Al jaren legt de Mi Dushi aan bij de pier van het Hyatt Hotel. Totdat het hotel aankondigde dat privéboten geen gebruik meer mochten maken van de pier en mensen het strand niet meer op konden. Partyboot Mi Dushi is één van die boten. Daarom heeft Naaldijk op 27 september dit jaar een protestactie gehouden. Daar zijn onder andere 500 handtekeningen gezet, die werden overhandigd aan Frans Heiligers van de Santa Barbara Plantation. “Maar daarop hebben we nog geen reactie gekregen,” vertelt Naaldijk.

Illegaal
Ondertussen ligt de zaak niet stil. “We zijn er nog steeds mee bezig,” zegt Naaldijk. “Ondanks dat we nog geen antwoord van het Hyatt hebben gekregen. In de tussentijd liggen we met de boot een stukje verderop van de steiger. We zijn er inmiddels ook achter gekomen dat de steiger illegaal gebouwd is. Dit heb ik van de Dienst Ruimtelijke Ontwikkeling en Volkshuisvesting (DROV). Zij gaan over het uitgeven van bouwvergunningen. Er is voor de steiger alleen een aanvraag ingediend, maar nooit een vergunning afgegeven.”

Twee opties
Het is nu afwachten voor de eigenaar van de partyboot. “We wachten nu nog een aantal weken af en anders heb ik twee opties,” verklaart Naaldijk. “De eerste is een advocaat inschakelen. Ik denk dat we dan best sterk staan, omdat de steiger illegaal is aangelegd. De tweede optie is dat we kunnen afspreken dat boten kunnen aanmeren bij de steiger en er gebruik kan worden gemaakt van het strand.”

Protest
En wat als beide opties niet lukken? “Dan gaan we weer protest voeren,” vertelt Naaldijk. “Alleen dan bij de opening van het hotel begin januari. We gaan in ieder geval door totdat er een oplossing is gevonden. Ik krijg daarbij genoeg support van anderen, zoals de politieke partijen de MAN en de PAR.”

www.versgeperst.com