• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het Caribisch gebied heeft dit jaar met een dengue-epidemie te maken. De besmette muggen hebben inmiddels ook op Curaçao toegeslagen. Eén persoon is zelfs overleden aan de gevolgen van de ziekte. Wat kun je doen om je te beschermen tegen deze tijgermug?

Je krijgt dengue doordat je gestoken wordt door een mug die het virus bij zich draagt. Deze zogenaamde tijgermug heeft zwart-wit gestreepte poten en leeft rondom woningen. De muggen broeien het liefst op plekken bij stilstaand water. Dus moet hier extra op worden gelet tijdens de regentijd.

Preventie
Volgens de GGD moeten regen-, vuilnis-, plantenbakken, goten en andere objecten die in de tuin staan, zoals flessen of oude banden regelmatig leeggemaakt worden. Daarnaast word je minder snel geprikt als je lichtgekleurde kleding met lange mouwen en een lange broek aantrekt. Anti-muggenspray wordt ook aangeraden, net als muggennetten.

Symptomen van dengue
Ongeveer een week nadat je geprikt wordt, beginnen de ziekteverschijnselen. De symptomen van dengue lijken veel op griep. Je kunt hevige hoofdpijn, hoge koorts, pijn in de spieren en botten en pijn achter de ogen krijgen.

‘Dengue Shock Syndrome’
De GGD laat ook weten dat er in 2010 tot nu toe 284 gevallen bekend zijn van vermoedelijk dengue. Bij 119 patiënten is het virus bevestigd, waarvan er 33 in juli werden geregistreerd. In totaal werden negen mensen in het ziekenhuis opgenomen, waaronder een baby van 3 maanden en drie kinderen tussen de 9 en 11 jaar. Eén van de opgenomen patiënten kreeg ‘Dengue Shock Syndrome’ en overleed.

2 reacties op “Dengue valt aan”

  1. Beste lezers,

    Wij komen regelmatig op het eiland. Wij slikken nu 2 jaar iedere dag 1 vitaminepil B400 in een extra hoge samenstelling. HET HELPT ECHT !!!!! Wij zijn dus helemaal niet gestoken door welke mug dan ook. Het kost weinig zo’n potje dus……..probeer het gewoon.

  2. Heb er net een in mijn auto gedood, helaas ben ik wel gestoken door de @%$#@ mug. Hopelijk geen drager….