• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Goed nieuws voor de Bon Futuro. De samenwerking tussen de Nederlandse Dienst Justitiële Instellingen (DJI) en de gevangenis duurt voort. Sinds vorig jaar helpen medewerkers van DJI mee om de situatie in de Bon Futuro te verbeteren.

Na een evaluatie tussen de Bon Futuro, DJI en minister van Justitie Magali Jacoba werd geoordeeld dat ‘er voldoende basis om de samenwerking voort te zetten’. Dit betekent dat de dertig Nederlandse bewakers aan de slag blijven bij de Curaçaose gevangenis. De Nederlandse organisatie begint nog deze week met de opleiding ‘Praktisch Penitentiair Optreden’.

Trainingen
Aanstaande maandag start DJI een nieuwe training voor de vorming van het Interne Bijstandsteam (IBT). Daarnaast voeren deskundigheid in de week van 18 oktober een brandveiligheidscan uit om de gevangenis ook op dit gebied veiliger te maken. Sinds eind juli is in de Bon Futuro een noodtoestand van kracht omdat de veiligheidssituatie te wensen overlaat. Mede daarom is nu besloten de Nederlandse inzet te verlengen.

Protocol
DJI valt onder beheer van het Nederlandse ministerie van Justitie en zorgt voor de uitvoering van straffen en maatregelen. In totaal beheert DJI meer dan honderd penitentiaire instellingen met daarin 80.000 gedetineerden. De samenwerking is vorig jaar juni tot stand gekomen toen een samenwerkingsprotocol werd ondertekend tussen de Nederlandse Antillen en Nederland.

www.versgeperst.com