• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Gedeputeerde René Rosalia (Pueblo Soberano) heeft gereageerd op de ophef die is ontstaan na zijn uitspraken over multiculturaliteit op Curaçao. Hij laat weten dat ‘de Curaçaoënaar dat accepteert en leeft met de multiculturele situatie van Curaçao en de culturele diversiteit accepteert’.

De gedeputeerde voegt daaraan toe: “Cultuur is constant aan verandering onderhevig. Ook onze cultuur absorbeert constant elementen van andere culturen, maar de basis en de wortels (roots) blijven. Alle aanwezige culturen in onze gemeenschap moeten de cultuur van Curaçao respecteren. Ze moeten zich aanpassen aan onze cultuur en inspanningen doen om te integreren. Zoals ook van Curaçaoënaars wordt geëist die in andere landen gaan wonen.” Rosalia neemt zijn vorige uitspraken dus niet terug, hij nuanceert ze alleen.

Uitspraken
Rosalia opende afgelopen weekend de Siman di Kultura. Tijdens zijn speech waarschuwde hij voor de ‘Nederlandse’ onderdrukking en Curaçaoënaars die in Nederland studeren en zo hun cultuur verloochenen. Curaçaoënaars met multiculturele opvattingen zouden een bedreiging voor de cultuur zijn. Curaçaoënaars zouden af moeten van het idee dat het eiland een multiculturele samenleving heeft waarin alle minderheidsgroepen een plaats hebben. De gedeputeerde vertelde in de speech dat hij een Afro-Curaçaose cultuur wil die zich afzet tegen de onderdrukking en negatieve invloed van Nederland.

3 reacties op “PS wat minder fel”

  1. Ik vraag mij af wie deze man vertegenwoordigd. Als curacaoenaar geloof ik niet dat de uitspraken van deze man iets te maken heeft met politiek. Fustratie lijkt mij meer op zijn plaats en gebrek aan respect voor zichzelf en de samenleving op Curacao. Heeft hij ook in zijn eigen partij gekeken. Onzinnige en nutteloze opmerkingen. Dit is weer zo’n voorbeeld van het niveau van onze politici op het eiland. Het wordt hoog tijd dat onze bestuurders gescreend gaan worden alvorens zij een post gaan bekleden in de poltieke arena. Deze man is zeker geen vrucht van een culturele samenleving laat staan dat hij iets voor de samenleving kan betekenen. Met zijn uitspraken laat hij weten dat hij in de toekomst geen stem waard is.

  2. Nou leuker wordt het er niet op, vanaf 10-10-10 alleen nog maar “tambu” op alle radiostations vanwege het decreet van onze cultuur minister omdat hij ZIJN cultuur hier wil introduceren zo in de trant van, I will push it down their throat.

  3. Nederlanders waren toch eerder op Curacao dan de Afrikanen.. en we zijn nooit weggeweest.. Lijkt me dus normaal dat de Afro Curacaonaar zich dus aanpast aan de Nederlander!