• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De invoering van de omstreden pensioenregeling voor Curaçaose Eilandsraadsleden is opgeschort. Gouverneur Frits Goedgedrag neemt drie maanden de tijd om de regeling te onderzoeken. De regeling zorgde voor veel ophef omdat de Eilandsraad-leden zichzelf het ‘riante’ pensioen hadden toegekend.

In 2007 en 2008 werd een soortgelijke ‘riante’ pensioenvoorziening tegengehouden door de gouverneur. Hij treedt nu op namens het koninkrijk in plaats van de landsregering, omdat deze na de ontmanteling van de Antillen ophoudt te ontstaan. De pensioenregeling wordt uitgekeerd vanaf 50 jaar.  De regeling werd op 3 september door de Eilandsraadleden goedgekeurd, met 15 stemmen voor en één tegen.

Ophef
Staatssecretaris Bijleveld zei eerder dat ‘een goudomrande pensioenregeling geen pas geeft’. Ze had toegezegd dat, als blijkt dat de regeling te royaal is, ze de regeling zal proberen te ‘vernietigen’. De regeling viel slecht bij de Nederlandse politici, vooral omdat Nederland vanwege de hervormingen 1,5 miljard aan schulden op de eilanden saneert. GroenLinks-Kamerlid Ineke van Gent  kwalificeerde het goedkeuren van de pensioenregeling als  ’bestuurlijke brutaliteit’.

1 reactie op “Pensioenregeling opgeschort”

  1. In plaats van bestuurlijke brutaliteit zou ik het liever postume incontinentie noemen. Om deze lieden die het eiland jarenlang kapot hebben gemaakt bestuurders te noemen vind ik te veel eer.