• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

thumbnail-studiebeursCURAÇAO – Hordes scholieren hebben zich verzameld in het World Trade Center (WTC). Hier vindt de studie- en beroepenmarkt plaats. Wordt het een studie op Curaçao of toch een studie in het buitenland?

Scholiere Abigail wil graag Economie gaan studeren in Nederland. “Ik wist voordat ik naar de beroepenmarkt toe kwam, alleen maar dat ik Economie wilde gaan studeren. Nu ik hier alle informatie heb verzameld, wil ik het liefst naar de Hogeschool van Amsterdam. In die stad woont ook familie van mij en ik ben er zelf geboren.  Naar mijn idee is het onderwijs in Nederland beter geregeld en kun je gebruik maken van vele en goede faciliteiten.”

Goedkoper
De Universiteit van Nederlandse Antillen (UNA) heeft een stand met twintig voorlichters. “De UNA vindt niet dat zij de concurrentie aan hoeft te gaan met de Nederlandse Hogescholen. Studeren aan de UNA is kwalitatief goed,” zo vertelt één van de voorlichters. “Er zijn vele faciliteiten en het is veel goedkoper dan studeren in Nederland. Studeren in Nederland lijkt niet duur. Maar wanneer je kijkt naar de studiekosten in euro’s en je rekent deze om naar guldens, ben je meer kwijt dan gedacht. Daarbij vergissen veel studenten zich in de hogere levenskosten in Nederland.”

Aanmeldingen
De Nederlandse Hogescholen zitten niet om aanmeldingen verlegen. “Per jaar melden zich bij ons ongeveer tweehonderd Antilliaanse studenten aan. Wij zijn hier dan ook niet om studenten te werven,” zegt Sabine ter Steeg, woordvoerder van de Haagse Hogeschool. De Hogeschool zegt hier naar toe te zijn gekomen om de scholieren te helpen bij het maken van de juiste studiekeuze. “We proberen te ontdekken welke stad en school bij een student past en uit te leggen hoe een student in Nederland succesvol kan worden,” aldus Ter Steeg.www.versgeperst.com