• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het slechte weer zorgde zaterdag voor problemen tijdens een uitvaartdienst in Montaña. Gisteravond zijn er geen meldingen gedaan van schade door het weer. De plotseling opkomende wind zorgde voor verkoeling na enkele aanhoudende warme dagen. De wind werd vergezeld door onweer en regenval.

Zaterdagmiddag werd een kerk in Montaña tijdens een uitvaartdienst getroffen door blikseminslag. Op het moment van de inslag regende het niet. “Alles gebeurde heel snel”, vertelt een medewerker van de pastorie. “De dienst was net klaar en de begrafenis zou zich gaan verplaatsen naar de begraafplaats, dus veel bezoekers begonnen naar buiten te lopen. Ineens sloeg de bliksem in de toren en iedereen schrok heel erg. Gelukkig is niemand om het leven gekomen en bleef de schade gering.”

Elektrische apparaten
Volgens de medewerker is er wel schade aan de elektrische apparaten binnen de kerk. “De telefoons, de televisie en onze geluidsinstallaties zijn allemaal kapot gegaan. Daarnaast heeft de toren een klein gat erin, maar dat kan zo gerepareerd worden. Een auto die op de parkeerplaats stond werd door wat vallend beton geraakt en liep toen schade op aan de voorruit. Ik hoorde dat een bezoeker ook wat beton tegen haar hoofd had gekregen, maar daar kan ik niet veel over vertellen. Zij werd voor medische behandeling meegenomen en ik denk dat alles nu wel goed is. Ik dank God dat niemand ernstig gewond is geraakt.”
Montaña: blikseminslag op een paar meter afstand. Foto: Justin van Oel

www.versgeperst.com