• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De International School of Curaçao (ISC) heeft in tevredenheid gereageerd op de officiële aanklacht tegen Stephen Sudduth. De Amerikaan wordt er van verdacht in de periode tussen 2006 en 2009 meerdere leerlingen van de Curaçaose school seksueel te hebben misbruikt.

“We zijn blij dat eindelijk schot in de zaak lijkt te komen”, vertelt woordvoerder Frans Heiligers namens de ISC. “We ervaren nu dat er eindelijk recht wordt gesproken in deze zaak. Het is te hopen dat de ouders, de kinderen en de school binnenkort dan ook een punt kunnen zetten achter deze pijnlijke kwestie.”

Herhaling
De ISC heeft er de afgelopen jaren hard aan gewerkt om een mogelijke herhaling van de gebeurtenissen te voorkomen. “De geschiedenis mag zich niet herhalen”, stelt de woordvoerder. “We hebben er alles aan gedaan om dit soort situaties voortaan te voorkomen. Zo hebben alle betrokkenen met experts gesproken en zijn er sessies aangeboden met uitleg over hoe ouders en docenten dit soort voorvallen kunnen herkennen in een vroeg stadium. Het is van belang om er zo snel mogelijk bij te zijn, om herhaling te voorkomen.”

Aanklacht
Vorige week werd bekend dat de Amerikaanse Sudduth officieel in staat van beschuldiging is gesteld voor het misbruiken van leerlingen aan de ISC. Eerder werd de man al gearresteerd wegens het bezitten van kinderporno. De verdachte hangt een gevangenisstraf van 15 tot 30 jaar boven het hoofd.

www.versgeperst.com