• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Dreigende problemen bij de BOO-centrale kunnen er weer voor zorgen dat de Isla stilvalt. Het Bestuurscollege gaat met Aqualectra (aandeelhouder BOO) en Refineria di Korsou (RdK), eigenaar van Isla, om de tafel om tot een eventuele oplossing te komen.

De BOO-centrale, die stoom, elektriciteit, water en gecomprimeerde lucht aan de Isla levert, is 1 maart stil komen te liggen. Hierdoor kon de raffinaderij ook niet meer draaien en waren zij genoodzaakt om zeven mobiele luchtcompressor-eenheden te huren. Als de huurperiode niet verlengd wordt, dreigt de Isla weer volkomen stil te vallen, omdat de BOO-centrale nog steeds niet genoeg capaciteit kan leveren.

Huurkosten
De BOO heeft aangegeven dat de RdK de huur voor nog een maand op zich moet nemen, maar de overheid denkt hier toch anders over. Tijdens een bezoek van gedeputeerde Jacintha Constancia (MFK) aan de raffinaderij is duidelijk geworden dat de overheid het er niet mee eens is dat de RdK altijd voor de huurkosten moet opdraaien. Daarom wordt Aqualectra als aandeelhouder van de BOO-centrale verzocht om met een oplossing te komen voor de financiering van de huurkosten.

2 reacties op “Isla dreigt weer stil te vallen”

 1. Bij een normaal bedrijf zou de volledige directie vanwege absolute incompetentie direct naar huis worden gezonden. Hier is in dit piepkleine landje natuurlijk not-done om je vriendjes die je zelf in de duurbetaalde zetel hebt geholpen, enige vorm van kritiek te geven. Opnieuw een schrijnend voorbeeld van de k(l)euterpolitiek van leiders die vooral en alleen naar hun eigen portemonnee en die van hun vriendjes kijken, waaraan dit “land” al tientallen jaren vollediig kapot gaat.

 2. Moet lukken, in een ander artikel hier op jullie website staat dat aqualectra volop winst maakt op kap van de gewone mensen.
  Indien RdK nog een maand weer eens de huurkosten moet betalen dan betalen de gewone burgers 2 keer. Eerst afgezet worden door aqualectra en daarna nog eens onrechtstreeks betalen door middel van belastingen aan RdK.
  Of ben ik verkeerd ??
  Wie zegt het mij ?