• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Hoe Zit Dat Nou EigenlijkJe vraagt het je vaak genoeg af: Hoe zit dat nou eigenlijk? Elke week schrijft Versgeperst.com over een actueel onderwerp voor het Dolfijn FM Magazine. De komende weken houden we je op de hoogte over de ins- en outs rond 10-10-10. Deze week: Voor welk land komen de Curaçaose sporters uit?

Voor welk land komt Churandy Martina straks uit bij de Olympische Spelen als de Nederlandse Antillen niet meer bestaan? Wat voor shirts hebben de sporters aan en naar welk volkslied gaan ze luisteren? Luisteren ze naar het volkslied van de Antillen of toch het Nederlandse?

Het Nederlands-Antilliaans Olympisch Comité (NAOC) regelt  nu de zaken voor de Antilliaanse deelnemers voor de Olympische spelen. Curaçaose topsporters komen nu uit voor het Antilliaanse team, met een gezamenlijk shirt en volkslied. Na 10-10-10 gaat de situatie iets veranderen.

Remco Tevreden, de directeur van het NAOC vertelt: “Alle Antilliaanse eilanden blijven via het NAOC in een gezamenlijk team mee doen.  Maar we weten nog niet hoe dat team gaat heten, we denken bijvoorbeeld aan het team van de ‘voormalige Antillen’.”

Om het ‘nieuwe’ team op te zetten heeft het NAOC veel overleg met het Internationaal Olympisch Comité (IOC). Voor het NAOC was het van groot belang dat er een eigen team blijft en de sporters niet opgaan in de Nederlandse afvaardiging.  “De Antilliaanse sporters moeten dan eerst Nederlands kampioen worden om mee te kunnen doen met de Olympische spelen. Dat probleem hebben we nu opgelost”, aldus Tevreden.

De verdere details zoals het volkslied, de vlag en de juridische structuur worden nu in samenspraak met het IOC ontwikkeld. Tevreden denkt voor 10-10-10 klaar te zijn met deze voorbereidingen.

www.versgeperst.com