• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Hoe Zit Dat Nou EigenlijkJe vraagt het je vaak genoeg af: Hoe zit dat nou eigenlijk? Elke week schrijft Versgeperst.com over een actueel onderwerp voor het Dolfijn FM Magazine. De komende weken houden we je op de hoogte over de ins- en outs rond 10-10-10. Deze week: Blijven de marine en de landmacht op Curaçao na 10-10-10?

‘Onze jongens’ van de marine en de landmacht verdedigen nu in grote getale de Antillen. Blijven de marine en landmacht aanwezig op Curaçao na 10-10-10 of gaan de mariniers terug naar Nederland?

Onder leiding van de Commandant der Zeemacht in het Caraïbisch Gebied (CZMCARIB) werken zo’n 500 marinemedewerkers  op de Nederlandse Antillen en Aruba. Zij hebben als taak de veiligheid te waarborgen in dit gebied. De Koninklijke Marine speelt een belangrijke rol in de handhaving van de rechtsorde, door controle op Internationale drugshandel,  hulp bij rampen, bestrijden van illegale visserij en milieudelicten. Blijft dit zo als Curaçao een autonoom land wordt?

“Ook na 10-10-10 blijft de defensie van de eilanden, waaronder Curaçao, een Koninkrijksgelegenheid die wordt uitgevoerd door de Nederlandse krijgsmacht”, vertelt Luitenant-ter-zee Vanessa Strijbosch.

Volgens de luitenant blijven de mariniers dezelfde sterkte zorg dragen voor de externe verdediging van het grondgebied, de handhaving van de internationale rechtsorde en ondersteuning van civiele autoriteiten.

www.versgeperst.com