• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Hoe Zit Dat Nou EigenlijkJe vraagt het je vaak genoeg af: Hoe zit dat nou eigenlijk? Elke week schrijft Versgeperst.com over een actueel onderwerp voor het Dolfijn FM Magazine. De komende weken houden we je op de hoogte over de ins- en outs rond 10-10-10. Deze week: Wat gaat er met de Isla gebeuren in Land Curaçao?

Al jaren leeft de discussie over de Isla en de BOO. Sluiten, verbeteren of alles bij het oude laten? Tijdens de verkiezingsstrijd waren verschillende politici niet te spreken over de huidige gang van zaken bij de raffinaderij. De Isla zou zich aan de regels moeten houden. Blijft het slechts bij woorden, of gaan er dingen veranderen bij de Isla in Land Curaçao?

De Isla  zorgt voor 4 tot 5 procent van het Bruto Nationaal Product van Curaçao.  Het bestuur van Curaçao en de Antillen hebben een contract met de Isla. Dat loopt nog tot 2019. “Zowel Curaçao als Venezuela kan nergens onderuit”, vertelt  Nico Cornelisse, lid van de voormalige BOO-commissie. Hij denkt niet dat het bestuurscollege drastische wijzingen gaat doorvoeren. “Ik denk niet dat Curaçao ontevreden kan zijn over het contract. Er is gewoon weinig ruimte om te schuiven.”

Verbeteren
De nieuwe gedeputeerde van Economische zaken Rudney Garmes vertelt dat het Bestuurscollege flink aan de slag gaat met het Isla vraagstuk en de raffinaderij wel degelijk wil gaan verbeteren . “Wij zijn een stuk kritischer dan het vorige Bestuurscollege; over alle aspecten . We willen een gezonder milieu voor het volk. Wij zijn de conclusie van de stuurgroep  over  de mogelijkheden van de raffinaderij aan het bestuderen. Er zijn sowieso investeringen nodig en die willen wij ook doen, maar het moet een oplossing zijn die goed is voor het milieu en de economie”, aldus Garmes.

Contract
“We gaan het contract induiken en kijken wat we daar aan kunnen gaan doen. Alles bij elkaar zetten en analyseren. Ook wordt geanalyseerd of sluiting de juiste oplossing is.  Uiteindelijk nemen we een beslissing. Wij gaan voor de beste beslissing voor het volk. Wij willen een raffinaderij waar iedereen blij mee is”, besluit Garmes.

www.versgeperst.com