• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Bewoners, bedrijfseigenaren en automobilisten opgelet. Vanaf maandag wordt een groot deel van de Gosieweg opengebroken zodat er nieuw asfalt gelegd kan worden. De werkzaamheden beginnen bij de Vondelstraat, in de buurt van Big One, en strekken tot de Prairiweg.

Volgens gedeputeerde van Infrastructuur Charles Cooper gaat het hele project 12 weken duren en iets meer dan 2,2 miljoen gulden kosten. “Aanstaande maandag beginnen we met het stukje tussen de Vondelstraat en de Commandeursweg. Daarna komt Mon Repos aan de beurt en eindigen wij bij de Prairiweg, iets verder dan de afslag van Sun Valley”, aldus Cooper. De gedeputeerde vertelt ook dat het gedeelte tussen de Prairiweg en de stoplichten bij de Kraamkliniek wèl goed is en geen vernieuwing nodig heeft.

Piekuren
“De Gosieweg is een hele drukke weg en wij weten hoe het verkeer is tijdens piekuren. Daarom is dit geen gemakkelijk project, maar de Dienst Openbare Wegen gaat er voor zorgen dat het verkeer goed blijft lopen”, vertelt Cooper. “Ik wil daarom ook aan het de bewoners, de bedreifseigenaren en de automobilisten vragen om geduld te hebben tijdens de werkzaamheden. Als we klaar zijn hoeft de Gosieweg pas over 30 à 40 jaar weer vernieuwd te worden.”

Riolen
De gedeputeerde sluit de persconferentie door te vertellen dat verschillende riolen op het eiland de komende tijd nog schoongemaakt gaan worden. “In de loop der jaren wordt er steeds minder geld vrijgemaakt voor  de riolen. Vroeger kregen we van de overheid een budget van 6 miljoen gulden per jaar om ze schoon te houden, nu hebben we maar 1,7 miljoen. Dit bedrag is niet genoeg om alle riolen elk jaar schoon te maken, wat erg jammer is. Wij kijken nu dus naar de buurten die het meest last hebben wanneer het regent.”

www.versgeperst.com