• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

dushi-en-wendy-tnCURAÇAO – Het Nederlandse programma Ushi & Dushi van Wendy van Dijk zal aanstaande zaterdag te zien zijn op TeleCuraçao. “We zijn tot een akkoord gekomen met producent RTL”, zegt directeur van TeleCuraçao, Hugo Lew Jen Tai. “Lucretia Martina mag ons logo en onze naam voortaan gebruiken”.

TeleCuraçao heeft veel kritische reacties binnengekregen na de verschijning van het typetje Dushi. De zender kreeg veel kritiek omdat de Curaçaose weervrouw gebruik maakt van het logo van TeleCuraçao. “De meeste reacties die wij kregen waren van mensen die het programma niet eens gezien hadden”, vertelt Lew Jen Tai. “Veel reacties waren negatief. En dat terwijl het programma leuk en humoristisch is.”

Kritiek
Het Curaçaose typetje Lucretia Martina gespeeld door Wendy van Dijk, heeft veel stof doen opwaaien de afgelopen weken. De Nederlandse presentatrice Van Dijk lag onder vuur, omdat de imitatie volgens critici slecht zou zijn en te stigmatiserend. Het accent van de volle Lucretia zou te Surinaams zijn en ze zou geen realistisch beeld geven van de Antilliaanse vrouw.  

Uitzending
Zaterdag om 19.00 uur is de eerste uitzending van Ushi & Dushi op TeleCuraçao. “De meningen na de uitzending zullen verdeeld zijn”, voorspelt Lew Jen Tai. “Maar dan weten mensen in ieder geval waar ze het over hebben”. 


3 reacties op “Ushi & Dushi op TeleCuraçao”

  1. Dit is echt ongeloofelijk. Ik begrijp dit gewoon niet. Maar goed ik had niet echt hoge verwachtingen dat het tot een echte rechtzaak zou leiden. Belachelijk..Ik heb het programma wel gezien en ik blijf het een rare vertoning vinden die Dushi.

  2. Verbazingwekkend hoe eenvoudig men zich weer laat afschepen. Maar ja, we zijn er aan gewend inmiddels.

  3. Dus ineens is de rechtzaak van de baan?