• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Brooks TowerprojectHet Brooks Towerproject is precies een week geleden van start gegaan. “Tot nu toe hebben 1024 illegalen zich aangemeld bij het SDK stadion. Daarvan zijn 269 aanvragen voor een legale verblijfsvergunning in behandeling genomen,” vertelt Jason Nisbet, hoofd van de Vreemdelingendienst.

Op dit moment worden 269 aanvragen voor een verblijfsvergunning verwerkt. “De documenten van deze mensen voor het verzoek gaan naar de back-office,” zegt Nisbet. “Zij verwerken de gegevens in een systeem zodat er kan worden gekeken of alle papieren in orde zijn. Vervolgens wordt er een advies uitgebracht.”

Kans
Er zijn 755 aanvragen niet in behandeling gekomen. “Dit komt doordat mensen onvoldoende papieren bij zich hadden,” zegt Nisbet. “Er is een checklist waarop mensen na kunnen gaan wat voor papieren zij mee moeten nemen. Als er bijvoorbeeld twee documenten ontbreken, wordt je aanvraag niet in behandeling genomen. Mensen krijgen dan de kans om later terug te komen met deze papieren.”

Terugkomen
Minister Jacoba hoopt dat het aantal verwerkingen verhoogd zal worden. “Mensen moeten terugkomen met de juiste papieren. Zodat alsnog hun aanvraag in behandeling kan worden genomen,” vertelt Jacoba. Bij het Brooks Towerproject krijgen illegalen die zich voor 31 december 2005 op Curaçao hebben gevestigd een kans op een legale verblijfsvergunning. Het Brooks Towerproject begon op 3 november en eindigt op 15 december 2009.

www.versgeperst.com